Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δουλειά για λογαριασμό του «Καλλικράτη»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δουλειά για να θολώσουν τα νερά και να κρύψουν από τους εργαζόμενους ότι πρόκειται να ενταθεί ακόμα περισσότερο με τον «Καλλικράτη» η αντιλαϊκή πολιτική έχουν πιάσει οι τοπικοί άρχοντες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ετσι, την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι σε δομές Πρόνοιας (π.χ. τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι) μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, η Περιφέρεια Κρήτης κάλεσε σε σύσκεψη για - όπως λένε - την εξεύρεση λύσης. Ενώ εκατοντάδες οικογένειες έχουν να βάλουν στο σπίτι μεροκάματο εδώ και μήνες (κάποιες ακόμα και από το 2008).

Οι δήμαρχοι νίπτουν τας χείρας τους πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης αποκλειστικά στην κεντρική διοίκηση που αργεί - λένε - να τους καταβάλει τα λεφτά και δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

Κανείς τους, όμως, δε λέει, γιατί τέτοιοι εργαζόμενοι πρέπει να είναι όμηροι των ελαστικών σχέσεων εργασίας; Αφού οι υπηρεσίες στις οποίες δουλεύουν είναι απαραίτητες για τη λαϊκή οικογένεια. Αρα, απαραίτητη είναι και η σταθερή εργασία τους. Κανείς τους δε λέει, γιατί να μην είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους η πρόνοια, να εξασφαλίζεται η δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες που χρειάζεται κάθε οικογένεια για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, ΑμΕΑ κτλ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ