Κυριακή 21 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Μαχμούντ αλ Μπάμπχουχ

Γρηγοριάδης Κώστας

Διαστάσεις κατασκοπικού θρίλερ χολιγουντιανών προδιαγραφών λαμβάνει πλέον η υπόθεση της δολοφονίας του υψηλόβαθμου στελέχους της ισλαμιστικής οργάνωσης «Χαμάς», Μαχμούντ αλ Μπάμπχουχ, στο Ντουμπάι, πριν από ένα μήνα. Οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν, ολοκληρώνοντας την πρωταρχική τους έρευνα, ότι κατά 99% πίσω από τη δολοφονία κρύβεται η ισραηλινή Μοσάντ.

Το γεγονός, ότι οι βασικοί 11 ύποπτοι χρησιμοποίησαν ευρωπαϊκά διαβατήρια έδωσε αμέσως διεθνείς διαστάσεις στο ζήτημα και προκάλεσε διπλωματικές αναταράξεις, υπόγειες επαφές και πιέσεις. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών χρησιμοποιούν ξένα διαβατήρια. Εντούτοις, πρόκειται για την πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται διαβατήρια υπαρκτών προσώπων, εκ των οποίων, μάλιστα, οι επτά είναι Ισραηλινοί πολίτες με διπλή υπηκοότητα, κάτι που έχει γεννήσει κύμα αντιδράσεων και επικρίσεων κατά της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών (σημ.: όχι για τη δολοφονία αλλά για την έκθεση Ισραηλινών πολιτών σε κίνδυνο..)

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μάθουμε ποτέ τον πραγματικό υπεύθυνο αυτής της δολοφονίας. Το πιθανότερο, επίσης, είναι να μη μάθουμε ούτε τον πραγματικό ρόλο και τη δραστηριότητα του θύματος. Το βέβαιο είναι ότι η πρακτική της δολοφονίας πολιτικών προσώπων (η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων) έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με διάφορες σκοπιμότητες στη γεωστρατηγική «σκακιέρα».


Ε.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ