Κυριακή 24 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων

Στην Ισπανία βρισκόταν αυτές τις μέρες η υφυπουργός Τουρισμού Α. Γκερέκου, συμμετέχοντας σε μια τουριστική εκδήλωση, όπου και «θάμπωσε» τους παρευρισκόμενους με τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις της.

Είπε, για παράδειγμα, ότι «έχουμε δημιουργήσει ένα περιεκτικό στρατηγικό σχέδιο», απέναντι στις δυσκολίες των επόμενων ετών στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα.

Καλό θα ήταν, βεβαίως, να είχε ενημερώσει και στην Ελλάδα γι' αυτό το «περιεκτικό σχέδιο».

Αλλά απ' ό,τι φαίνεται, πρόκειται για παρεμβάσεις που κινούνται στο μονόδρομο της πολιτικής που υλοποιούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, ντόπιων και ξένων.

Η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται μάλλον στη φράση της υφυπουργού, «συνδέουμε την "εθνική σημασία" του πολιτισμού, και την "επιχειρηματική φύση" του τουρισμού».

Με απλά λόγια, συμπράξεις και κίνητρα προς όφελος αυτών που δε χάνουν ποτέ στον τουρισμό από τις κρίσεις, καθώς και «λίγο κρασί, λίγο Ακρόπολη και τ' αγόρι μου» για τους ευτυχείς υποψήφιους τουρίστες.

Συμπερασματικά, όποιος εργαζόμενος ψάχνει για το πού θα πάνε τα λεφτά του από την εφαρμογή του αντιλαϊκού Προγράμματος Σταθερότητας, ας κοιτάξει και στις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ