Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Επιχείρηση «κοινωνικού αυτοματισμού»

Στο «κατόπι» της κυβερνητικής επιχείρησης τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων αγροτών με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, έρχονται και οι πρώτες αντιδράσεις «κοινωνικού αυτοματισμού», με φορείς μεγαλοεπιχειρηματιών να ξεσηκώνονται ενάντια στις «ζημιές» που υφίστανται, παρακινούμενοι και από την κυβέρνηση.

Οι αγρότες τάχα ευθύνονται για τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και την αύξηση της ανεργίας. Αυτό διατείνονται οι Ελληνες εξαγωγείς και καλούν τους αγρότες να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των εμπορευμάτων τους. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), με ανοιχτή επιστολή που έστειλε στα αρμόδια υπουργεία, στα πολιτικά κόμματα, στους κοινωνικούς εταίρους και στους αγροτικούς φορείς, χαρακτηρίζει «άκαιρη και άτοπη τη μορφή διεκδικήσεων που επιλέγουν για μια ακόμη φορά οι αγρότες» και διακηρύσσει ότι «οι πρακτικές ομηρίας άλλων κλάδων και πολιτών για την εκβιαστική επίτευξη μεμονωμένων αιτημάτων πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Στο αντιαγροτικό «γαϊτανάκι» μπήκαν και οι ξενοδόχοι, μη τυχόν και τους βάλουν «απουσία». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σημειώνει ότι «σε καθεστώς "ομηρίας" βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθώς υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων». Και το δηλώνει αυτό παρότι είναι οι ίδιοι οι ξενοδόχοι που μιλούν για την επικράτηση του μοντέλου «ήλιος - θάλασσα», σύμφωνα με το οποίο η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα περιορίζεται στους κολοκαιρινούς μήνες και σε παραθαλάσσιους προορισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ