Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση γενικεύει την τρομοκρατία

Χτες βγήκε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ζητήσει δικογραφίες σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει εμφανώς το δρόμο των δικαστικών διώξεων των αγροτικών κινητοποιήσεων και της τρομοκράτησης, αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε γενική εντολή να ασκηθούν διώξεις σε όλους τους νομούς όπου οι αγρότες έχουν κατέβει στους δρόμους του αγώνα. Ομως η ποινικοποίηση του αγώνα που προωθεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των μικρομεσαίων αγροτών και ο αγώνας αυτός έχει ήδη δεδομένη τη συμπαράσταση της εργατιάς, των αυτοαπασχολούμενων και όλων των στρωμάτων που πλήττονται από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες άναψε χτες το «πράσινο φως» για να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των αγροτών, ώστε να δημιουργηθεί το ανάλογο κλίμα τρομοκράτησης και να οδηγούνται στη συνέχεια οι αγρότες κατηγορούμενοι για τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Ο ανώτατος εισαγγελέας της χώρας επικοινώνησε χτες τηλεφωνικά με τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας στις περιοχές όπου υπάρχουν αγροτικές κινητοποιήσεις και μπλόκα αγροτών και τους συνέστησε να ελέγξουν αν υφίσταται παρακώλυση συγκοινωνιών στις περιφέρειές τους από τους αγρότες. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί, κατά τον Ι. Τέντε, ότι διαπράττεται το «αδίκημα» της παρακώλυσης συγκοινωνιών να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των αγροτών.

Ο Ι. Τέντες με τη χτεσινή παραγγελία του ανοίγει το δρόμο για να οδηγηθούν για άλλη μια φορά στα «αγροτοδικεία» οι αγρότες που παίρνουν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ηδη προχτές η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ανέλαβε ανάλογη πρωτοβουλία, ζητώντας με έγγραφό της από τις αστυνομικές αρχές να σχηματίσουν δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών. Τώρα πλέον με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών όλων των περιφερειών της χώρας που η αγροτιά ξεσηκώθηκε για να εμποδίσει το ξεκλήρισμά της, γίνεται προσπάθεια να γενικευτούν οι διώξεις και η τρομοκρατία των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας Στ. Κωσταρέλος, μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας πήγαν χτες στο μπλόκο της Νίκαιας και δήλωσαν στους προέδρους των Ενωτικών Ομοσπονδιών Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων πως η κάθοδος των τρακτέρ στην Εθνική Οδό αποτελεί ποινικό αδίκημα!

Η ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης

Την τρομοκρατική παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που απειλεί προληπτικά με αυταρχικά μέτρα και αγροτοδικεία τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες, που οι αντιαγροτικές πολιτικές ΕΕ - κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους βγάζουν στο δρόμο, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ. Καλεί τα συνδικάτα, τις οργανώσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες, να καταδικάσουν τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Οπως σημειώνει, «είναι ξεκάθαρο ότι η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για περιορισμό και σταμάτημα των κινητοποιήσεων των αγροτών. Εξάλλου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και αυτή της ΝΔ, έχουν γράψει ιστορία με τα αγροτοδικεία, τις επιχειρήσεις βουλκανιζατέρ και άλλες αυταρχικές μεθόδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ