Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναίνεση - πυλώνας της αντιλαϊκής πολιτικής

Μιλώντας την Κυριακή στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, ο Αντ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για στήριξη σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, στην πορεία υλοποίησης της στρατηγικής των μονοπωλίων

Η συναίνεση στην υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων αποτελεί τον σταθερό πυλώνα της «αντιπολιτευτικής» τακτικής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ο Αντ. Σαμαράς, επιχειρώντας μάλιστα να πλασάρει αυτή τη γραμμή πλεύσης του κόμματός του ως το «καινούριο» στην πολιτική ζωή.

Με κάθε επισημότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει όλα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση στο όνομα της εξόδου από την κρίση και της υλοποίησης της στρατηγικής των ευρωμονοπωλίων. Επεξηγώντας την τακτική αυτή στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, επικαλέστηκε ότι «είναι ευχή όλων η κυβέρνηση να πάει καλά και μάλιστα στα πιο κρίσιμα θέματα».

Εκτός «αντιπολίτευσης», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, μπαίνουν όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, της αντιμετώπισης του ελλείμματος, του χρέους, κ.ο.κ. «Ξέρω ότι για κάποιους είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν γιατί μπορώ και πρέπει να ασκώ σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά να κατεβάζω τους τόνους, στο θέμα "έλλειμμα", "χρέος", "Βρυξέλλες", "Σύμφωνο Σταθερότητας"», είπε μιλώντας την Κυριακή στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, σπεύδοντας να συμπληρώσει: «Δεν καταλαβαίνουν, δυστυχώς, αυτοί οι καλοθελητές ότι τραυματίζοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, και την αξιοπιστία της διεθνώς, τραυματίζεις και τον κάθε Ελληνα πολίτη - φορολογούμενο».

Η «σκληρή κριτική» και οι «υψηλοί τόνοι», όπως διευκρίνισε, επιστρατεύονται με αποκλειστικό στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να προλάβει και να διορθώσει τα σφάλματά της. «Η νέα μεταπολίτευση ήδη άρχισε! Αλλάζουμε και τον τρόπο αντιπολίτευσης!», καυχήθηκε, δίνοντας ως χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αυτής της αντιπολίτευσης το γεγονός ότι «για πρώτη φορά στις 50 μέρες που μεσολάβησαν κόμμα της αντιπολίτευσης πρότεινε στην κυβέρνηση αντιδημοφιλή μέτρα, όπως κάναμε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό». Παράλληλα, επανέφερε το ιδεολόγημα της «ακυβερνησίας» ακριβώς για να ασκήσει πίεση.

Με ξενοφοβική ρητορεία

Ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε την πολιτική και το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ λέγοντας ότι «είμαστε υπερήφανοι για το έργο της Νέας Δημοκρατίας και των κυβερνήσεών της» και προειδοποίησε ότι «κανείς δε δικαιούται να αμφισβητήσει το έργο που παρήχθη τόσα χρόνια για το καλό του τόπου από τις κυβερνήσεις μας».

Ο Αντ. Σαμαράς έχει επιλέξει να εφαρμόσει την τακτική των «υψηλών τόνων» στο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, επιδιώκοντας την άσκηση πίεσης για να βρίσκονται σε μόνιμο διωγμό οι μετανάστες και να εντείνεται η άγρια υπερεκμετάλλευσή τους, την ίδια στιγμή που πλειοδοτεί σε ξενοφοβική ρητορεία με ψηφοθηρική στόχευση.

Την «υπευθυνότητα» και την «τόλμη» της ΝΔ να στηρίζει ανοιχτά την αντιλαϊκή πολιτική προβάλλουν, και μάλιστα ως συγκριτικό πλεονέκτημα, τα στελέχη του κόμματος της κατ' ευφημισμόν αποκαλούμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το ΠΑΣΟΚ έχει την πολυτέλεια να έχει μια αντιπολίτευση, η οποία συναινεί σε πάρα πολλά πράγματα. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Οπου τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι μόνο θα συναινέσουμε, αλλά θα τα στηρίξουμε κιόλας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Γ. Τραγάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ