Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Επιδρομές κατά «κρησφυγέτων της αλ Κάιντα»

ΣΑΝΑ'Α.--

Επιδρομή σε πιθανό κρησφύγετο της «αλ Κάιντα» στη χώρα εξαπέλυσαν, χτες, οι υεμενίτικες δυνάμεις. Οπως ανακοινώθηκε στόχος, μετά από συλλογή πληροφοριών, ήταν ένα σπίτι στην περιοχή Ντέιρ Τζαμπέρ, της επαρχίας Χουντέινταχ, που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Η ίδια επαρχία αποδείχτηκε ότι ήταν το προπύργιο των δραστών της επίθεσης κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Σάνα'α, το 2008, όπου σκοτώθηκαν 10 Υεμενίτες φρουροί ασφαλείας και τέσσερις πολίτες.

Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε, χτες το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εσωτερικών της Υεμένης, Σάλεχ αλ Ζαουάρι, μιλώντας σε στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην, γειτονική της Χουντέινταχ, επαρχία Μάρεμπ, η οποία, επίσης, θεωρείται προπύργιο των εξτρεμιστών ισλαμιστών της «αλ Κάιντα». Σύμφωνα, πάντα, με την επίσημη αυτή πληροφόρηση, την επιδρομή των ειδικών δυνάμεων ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας ένοπλος ισλαμιστής, ο οποίος συνελήφθη. «Κάποιοι» άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν στα γύρω βουνά και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό εναντίον τους.

Τέλος, χτες, το CNN μετέδωσε ότι αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά και αξιωματούχοι του Πενταγώνου βρίσκονται σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την Υεμένη, προκειμένου να καταρτίσουν έναν πρώτο κατάλογο πιθανών στόχων κοινών στρατιωτικών επιδρομών. Αυτό για την περίπτωση που ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφασίσει τελικά να προχωρήσει σ' ένα τέτοιο βήμα μετά την απόπειρα ανατίναξης, ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε αεροσκάφος της «Delta» από τον νεαρό Νιγηριανό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ