Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υπονομεύουν την ταξική πάλη

Σε χτεσινή της ανακοίνωση «για την κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη», η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ) σημειώνει: «Καλούμε τους εργαζόμενους επίσης να αγνοήσουν τις κομματικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν σε ενωτικά συλλαλητήρια όπου πραγματοποιούνται». Ετσι ερμηνεύει και υπονομεύει ταυτόχρονα η ΑΠ την απεργία που αποφάσισαν οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το ρόλο τους στην υπονόμευση της ταξικής πάλης. Ετσι εννοεί τη «στήριξη» και το «κάλεσμα» στις σημερινές και αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες χτες έβγαλε ανακοίνωση και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια ρότα με την ΑΠ, κόντρα στο πλαίσιο πάλης που ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας. Και ύστερα κόπτονται για την «ενότητα». Ενότητα στο συμβιβασμό θέλουν.

Αλλωστε, το ποιον τελικά στηρίζουν αποτυπώνει και η στάση τους μέσα στα ίδια τα πρωτοβάθμια συνδικάτα: Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Θριασίου πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση να συμμετέχει στην αυριανή απεργία, αλλά, χτες, η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ καλούσε τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία. Στο Δήμο Ζωγράφου η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε - όπως και η ΠΑΣΚΕ - διαδικαστικά προβλήματα για να μην αποφασιστεί απεργία. Αποκαλυπτική ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όταν πρότεινε να γίνει απεργία στις 16 ή στις 18 Δεκέμβρη, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι στις 17 Δεκέμβρη, γιατί εκείνη τη μέρα κάνει το ΠΑΜΕ..! Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, εφιστά την προσοχή στους εργαζόμενους, με συμβουλές που θα μπορούσαν να διατυπώνονται και ως εξής: «Προς Θεού. Μην και πάτε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να πάτε στις άλλες όπου τα αιτήματα δεν ενοχλούν το κεφάλαιο, όπου ο προσανατολισμός είναι να γλείψουμε το χέρι των αφεντικών, μπας και μας λυπηθούν και μας πετάξουν λίγα ψίχουλα». Αυτό το περιεχόμενο θέλουν να δώσουν στον αγώνα των εργαζομένων, όταν δεν μπορούν να τον αποφύγουν.

Οι εργάτες να τους καταδικάσουν. Κι η καλύτερη καταδίκη είναι η αποφασιστική συμμετοχή στην αυριανή απεργία με το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πράγμα μιλάει από μόνο του(2016-11-08 00:00:00.0)
Αποκαλυπτική η στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας(2013-05-17 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η «βδομάδα δράσης»(2011-03-30 00:00:00.0)
Ο κατήφορος της «Αυγής» δεν έχει πάτο(2010-02-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα συντονισμού με όλους τους εργαζόμενους(2000-12-02 00:00:00.0)
Πολύμορφη αγωνιστική κλιμάκωση(1996-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ