Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΛΑΝΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ

ΑΧΤΟΥΝΓΚ! ΑΧΤΟΥΝΓΚ! «O κύβος τελικώς ερρίφθη. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες πλειάδα μέτρων, ικανών να περιορίσουν το έλλειμμα και το υπερβάλλον χρέος. Πολλές πιθανότατα θα είναι οι αντιδράσεις, λόγω της διάχυσης των μέτρων. Ομως οφείλουν άπαντες να αναγνωρίσουν ότι επελέγησαν με γνώμονα να πληγούν κατ' ελάχιστον οι ασθενέστερες τάξεις» (το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Οπως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα θιγεί ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του Δημοσίου των οποίων οι πραγματικές αποδοχές θα μειωθούν σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικά (...) θα ήταν πολύ χειρότερα και για τους ίδιους τους εργαζομένους στο Δημόσιο, που τουλάχιστον είναι προφυλαγμένοι από την ανεργία, αν η χώρα οδηγείτο σε στάση πληρωμών εξαιτίας της αδυναμίας της να δανειστεί» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: «Το μέτρο της ανάρτησης στο Διαδίκτυο όλων των κυβερνητικών πράξεων, των αμοιβών και άλλων στοιχείων παρέχει τη δυνατότητα δημόσιου ελέγχου. Θα πρέπει, επομένως, με το διάλογο η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ευρεία συναίνεση για να αποδώσουν τα μέτρα. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "η εφαρμογή πολλών και σημαντικών αποφάσεων απαιτεί συμμετοχή"» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ: «Μακάρι να πετύχει ο κ. Παπανδρέου να υλοποιήσει ένα τμήμα όσων επανέλαβε χθες. Θα είναι καλό για τον τόπο» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείξει ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο, η Νέα Δημοκρατία θα συνεισφέρει» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ