Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Με πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ καταδικάστηκε το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) της Γερμανίας, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, για παράνομη αποδοχή δωρεών, στο διάστημα 1996-2002. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος στη Ρηνανία - Βόρεια Βεστφαλία είχε πλαστογραφήσει έγγραφα για την προέλευση δωρεών προς το κόμμα, στο διάστημα 1996-2002, ενώ ο νόμος ορίζει ότι απαγορεύεται σε όλα τα κόμματα να αποδέχονται δωρεές, εφόσον δεν καθορίζεται η πηγή.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Τα στοιχεία σε βάρος του Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, πακιστανικής καταγωγής και φερόμενου ως «εγκεφάλου» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και τεσσάρων συνεργών του, εξετάζει ορκωτό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο θα αποφασίσει εάν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι αρκετά ισχυρά ώστε να στοιχειοθετούν κατηγορία.

KΑΡΑΚΑΣ.-- Οι αρχές της Βενεζουέλας διέταξαν έρευνα για τη δολοφονία του Χεσούς Ραμίρες, φοιτητή του Πειραματικού Πανεπιστημίου της Τάτσιρα (Unet).

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Το 64% των Σέρβων αντιτίθεται στη σύλληψη και την έκδοση του Σερβοβόσνιου ε.α. στρατηγού και καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντιτς και το 56% των πολιτών θεωρεί ότι ο Μλάντιτς δεν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που τον βαρύνουν, αναφέρουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που ανακοινώθηκαν χτες στο Βελιγράδι.

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- Η χούντα της Δυτικοαφρικανικής Γουινέας σταμάτησε χτες τις συνομιλίες με κόμματα της αντιπολίτευσης για άρση της πολιτικής κρίσης μέχρι την επάνοδο του επικεφαλής της στρατιωτικής κυβέρνησης λοχαγού Νταντίς Καμαρά που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μαρόκου μετά από απόπειρα δολοφονίας του.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς κάλεσε χτες την ΕΕ να κάνει μέλη όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έως το 2014 κατά την 100ή επέτειο απ' τον τερματισμό του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- «Η Βοσνία πρέπει να σταματήσει να είναι ένα ημι-προτεκτοράτο και να γίνει μία δημοκρατία, αν δε θέλει να παραμείνει στο περιθώριο την ώρα που οι γείτονές της προχωρούν προς την ευρωπαϊκή τους ένταξη», δήλωσε χτες ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, «ξεχνώντας» ότι οι επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ μετέτρεψαν την τελευταία 1,5 δεκαετία την περιοχή σε προτεκτοράτο...

ΠΡΑΓΑ.-- Χιλιάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 4% στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση. Ανάμεσα στα άλλα σχεδιάζει το «πάγωμα» των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ