Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Νέα επιχείρηση αντικομμουνισμού

Ο αντικομμουνισμός στην Τσεχία καλά κρατεί. Ο πρόεδρος της αρμόδιας συνταγματικής επιτροπής της Γερουσίας Γιαρομίρ Στέκινα έκφρασε τη θέλησή του να απευθύνει προς τη σημερινή κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών πρόταση για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), πράγμα που μπορεί να επιβάλει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Πρόκειται για τον ίδιο γερουσιαστή που και παλιότερα είχε υποβάλει παρόμοια πρόταση. Επίσης ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νέων Τσεχίας.

Το σκεφτικό του εν λόγω αντιδραστικού γερουσιαστή κάνει λόγο για κόμμα που «καλεί σε βίαιη ανατροπή του καθεστώτος με βάση τη μαρξιστική - λενινιστική του θέση και ότι απειλεί τη δημοκρατία» και καλεί επίσης να απαγορευτεί, αν δεν αφαιρέσει από τον τίτλο του τον όρο κομμουνιστικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών φαίνεται να μην υπάρχει ομοφωνία και έτσι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί για την ώρα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΒΜ Πάβελ Κόβατσικ, σημείωσε ότι η νέα αυτή επιχείρηση απαγόρευσης του κόμματος εκτός των άλλων αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό του λαού από τα τεράστια προβλήματα, που βιώνει μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τα οποία έχουν επιδεινωθεί με τη σημερινή καπιταλιστική κρίση, που πλήττει τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ