Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΝΗΣΙΑ - ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Αυξημένοι κίνδυνοι από τις ελλείψεις στον τομέα Υγείας

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς την αρμόδια υπουργό

Από κινητοποίηση στην Αθήνα κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων, για τις υποδομές Υγείας στην περιοχή τους
Από κινητοποίηση στην Αθήνα κατοίκων της Ικαρίας και των Φούρνων, για τις υποδομές Υγείας στην περιοχή τους
Τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών και γενικότερα των παραμεθόριων περιοχών, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές Υγείας, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου. Σε αυτήν σημειώνουν:

«Τις συνέπειες της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ελλιπούς χρηματοδότησης της Υγείας, που ακολουθείται για χρόνια, πότε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πότε από αυτές της ΝΔ βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες.

Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε αρκετές νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας, ειδικά όταν προκύπτουν προβλήματα υγείας που απαιτούν την άμεση μεταφορά ασθενών με εναέρια μέσα.

Η ανεπάρκεια των δημόσιων υποδομών, οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε γιατρούς και ειδικότητες στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, η σχεδόν ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές, μετατρέπουν ακόμη και τακτικά περιστατικά σε επείγοντα που για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται να μεταφερθούν σε κεντρικές μονάδες Υγείας. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ασθενών που πρέπει να μετακινηθούν με φορείο, η λύση της αερομεταφοράς με αεροπλάνο της γραμμής απορρίπτεται, καθώς οι ίδιες οι εταιρείες αρνούνται να μεταφέρουν τους ασθενείς λόγω του ακατάλληλου τύπου των αεροσκαφών τους όπως ισχυρίζονται.

Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται, όπως περιγράφονται και πιο πάνω, βάζουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δημόσιου, δωρεάν συστήματος αεροδιακομηδών με σύγχρονα πτητικά μέσα και επαρκώς στελεχωμένα στα πλαίσια του ΕΚΑΒ. Αναδεικνύεται, επίσης, η αναγκαιότητα ύπαρξης δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας και της πλήρους στελέχωσής τους σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την αρμόδια υπουργό:

-- Αν σκοπεύει να προμηθεύσει το ΕΚΑΒ με σύγχρονα αεροσκάφη και αν προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ώστε σε περιπτώσεις που απαιτείται η μετακίνηση των ασθενών να γίνεται έγκαιρα, με ασφάλεια και δωρεάν.

-- Αν πρόκειται να πάρει μέτρα για την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό των υπηρεσιών Υγείας που βρίσκονται σε νησιωτικές ή παραμεθόριες περιοχές για την πλήρη κάλυψη του πληθυσμού με δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και ιδιαίτερα στο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ