Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι εργατοϋπάλληλοι ν' απαντήσουν ταξικά

Σε κοινό μέτωπο για το δικαίωμα όλων στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα καλεί το ΠΑΜΕ

Με αποχή από την εργασία τους και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο συνεχίστηκαν και χτες οι αντιδράσεις ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να πετάξει στο δρόμο πάνω από 30.000 εργαζόμενους που απασχολούνταν στο Δημόσιο μέσα από προγράμματα «stage». Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τους εργαζόμενους αυτούς από νέες στρατιές ομήρων, μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλά και θα επεκτείνει τη χρήση αυτών των προγραμμάτων στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εργατικό δυναμικό που, εκτός των άλλων, θα χρησιμοποιηθεί και για το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Την περασμένη Δευτέρα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) με συμβάσεις έργου, προχώρησαν σε συγκέντρωση και κινητοποίηση στην Αθήνα απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Την ίδια μέρα έγιναν κινητοποιήσεις από εργαζόμενους με «stage» σε Αθήνα και Λάρισα, ενώ ήδη νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις, οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους, με ενιαίο, κοινό μέτωπο εργατοϋπαλλήλων από κάθε χώρο και ανεξάρτητα από μορφή απασχόλησης, για την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Ταυτόχρονα οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε καταδίκη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζει την αντεργατική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ