Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
«Θερίζουν» οι επαγγελματικές ασθένειες

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ είχε χτες η Ενωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ με την Ενωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού έγινε χτες το πρωί στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής στον Περισσό, κατά την οποία η Ενωση κατέθεσε υπόμνημα με το διεκδικητικό της πλαίσιο αιτημάτων.

Η Ενωση Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού μεταξύ άλλων διεκδικεί ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, καθώς οι επαγγελματικές ασθένειες «θερίζουν» στους εργαζόμενους. Αρκετοί από αυτούς δεν προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη, ενώ αρκετοί «μόλις συνταξιούχοι» πεθαίνουν χτυπημένοι από καρκίνο, καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις. «Ενδεικτικό είναι», σημειώνει το υπόμνημα, «ότι το σύνολο σχεδόν των τεχνικών υπαλλήλων έχουμε υποστεί σοβαρές χρόνιες βλάβες στην υγεία μας από τους επιβλαβείς παράγοντες του εργασιακού περιβάλλοντος (καπνοί, τοξικές αναθυμιάσεις, ακτινοβολίες, μυοσκελετικές επιβαρύνσεις, παθήσεις του αναπνευστικού, όρασης, ακοής, δερματικά κ.ά.)».

Ζητούν ακόμα: Αναπροσαρμογή του Επιδόματος Ειδικών συνθηκών σε επίπεδο ικανοποιητικό για την κάλυψη των αναγκών τους λόγω των επιπτώσεων που έχουν από την εργασία σε ανθυγιεινές εργασίες, όπως είναι η αγορά φαρμάκων, ειδικότερες ιατρικές εξετάσεις κ.ά. Προσαύξηση της κανονικής άδειας στους τεχνικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε ανθυγιεινή εργασία.

Αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στον ιδιωτικό τομέα, προσλήψεις πολιτικού προσωπικού για την κάλυψη των 11.000 κενών οργανικών θέσεων. Μισθολογική αναβάθμιση, καθώς - όπως σημειώνουν - οι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους των άλλων υπουργείων και επέκταση του επιδόματος Ειδικής Απασχόλησης ύψους 150 ευρώ για όλο το Τεχνικό Προσωπικό στο ΥΕΘΑ.

Τέλος, έθιξαν τις αδικίες στη διαδοχική ασφάλιση, όπου υπάρχουν περιπτώσεις που οι απώλειες φθάνουν το 40% σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρνε κάποιος αν είχε ασφαλιστεί σε ένα ταμείο. Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με 20 χρόνια ασφάλισης στο Δημόσιο και 17 χρόνια στο ΙΚΑ θα πάρει 819 ευρώ κύρια σύνταξη, ενώ ο ίδιος αν όλα τα χρόνια ήταν ασφαλισμένος στο Δημόσιο θα έπαιρνε 1.282 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ