Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Προσφορά και ζήτηση» στην καπιταλιστική Ρωσία

Δεν πίστευε στ' αυτιά της η 18χρονη κοπέλα, που νόμιζε ότι θα κάνει καριέρα μοντέλου, όταν αστυνομικοί προχωρούσαν στη σύλληψη του συνοδού και ομοεθνή της, ενός 29χρονου πολίτη από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος προσπάθησε να την πουλήσει για όργανα!

Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής Αστυνομίας, Μαρίνα Μολοκόβα, άντρες της Αστυνομίας, προσποιούμενοι τους αγοραστές οργάνων, συναντήθηκαν με τον «έμπορο», ο οποίος ζήτησε στην αρχή για την κοπέλα 100 χιλιάδες ευρώ, όμως, μετά από παζάρι, κατέβασε την τιμή στις 50 χιλιάδες ευρώ. Δε δίστασε, μάλιστα, να προτείνει την πώληση και μερικών ακόμη ανθρώπων, εάν υπάρξει επιπλέον «ζήτηση».

Το εμπόριο οργάνων, μαζί με το εμπόριο ανθρώπων, καλά κρατεί στην καπιταλιστική Ρωσία. Η αγορά και πώληση όχι μόνο των ανθρώπινων αναγκών, αλλά και των ανθρώπων, των ανθρώπινων οργάνων, φροντίζει να κινείται σ' ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο, αφού υπάρχει «προσφορά» και «ζήτηση». Ενα τεράστιο «παγόβουνο» ανθρωπο-πώλησης κινείται στα «νερά» του καπιταλισμού, που στην «κορυφή» του βρίσκεται η νόμιμη πλέον «ενοικίαση εργαζομένων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ