Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή

Με αφορμή το έντονο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται γενικότερα στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στα ειδικά σχολεία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται μετ' εμποδίων για τα ειδικά σχολεία. Λειτουργούν (όσα από αυτά όντως λειτουργούν) τόσο με ελλείψεις σε ειδικό επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό, όσο και με τεράστια προβλήματα σε υποδομές. Για παράδειγμα, το ειδικό δημοτικό σχολείο Καλαμάτας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά το κτίριο (δηλαδή το λυόμενο) στο οποίο στεγάζεται. Με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις λίγο έλειψε να πλημμυρίσει.

Το ζήτημα αυτό, με τα ειδικά σχολεία, απασχολεί την πλειοψηφία της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και 15 χρόνια - είτε με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβερνήσεις ΝΔ - τα ειδικά σχολεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ανοίγουν στην ώρα τους. Φέτος, τα 8 στα 10 Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) είναι κλειστά και τα περισσότερα ειδικά σχολεία υπολειτουργούν με δύο ή τρία τμήματα, με δίωρα και τρίωρα και με μαθητές που πηγαίνουν εκ περιτροπής. Την ίδια στιγμή 185.000 μαθητές με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες παραμένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Γι' αυτό, το μαζικό κοινωνικό έγκλημα στο όνομα της εμπορευματοποίησης και του κέρδους συνένοχοι είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που στήριξαν και υλοποίησαν αυτήν την πολιτική.

Απαιτούμε:

  • Αμεσα να διοριστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ειδικό επιστημονικό προσωπικό και το ανάλογο βοηθητικό, με βάση τις ανάγκες σε όλα τα ειδικά σχολεία και τα ΕΕΕΕΚ.
  • Θέσπιση ειδικών αναλυτικών προγραμμάτων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
  • Να επιλυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα στέγασης και γενικότερα υποδομών. Ειδικότερα στην Καλαμάτα, άμεση μεταστέγαση του ειδικού δημοτικού σχολείου σε κτίριο πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ