Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Οχι στην κατάργηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Να παραμείνει ο ΟΣΕ δημόσια επιχείρηση, με φθηνό εισιτήριο και εκτεταμένο σύγχρονο δίκτυο, χωρίς περικοπές δρομολογίων, ζητά με ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν φορείς της Δυτικής Θεσσαλίας, απαιτώντας την επαναφορά των δρομολογίων στην πρότερη κατάσταση.

Την αναφορά του νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας κατέθεσαν χτες στο προεδρείο της Βουλής με παραπομπή προς τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής.

Το ψήφισμα εκδόθηκε με αφορμή την περικοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων στη Δυτική Θεσσαλία και, όπως επισημαίνεται σ' αυτό, η απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει τα απευθείας δρομολόγια των «ιντερσίτι» από και προς την Αθήνα, συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος της Δυτικής Θεσσαλίας και υποβάθμιση της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής, που προτιμούν το τρένο για τις μετακινήσεις τους. «Οι λόγοι που επικαλούνται οι αρμόδιοι προκειμένου να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια κατάργησης δρομολογίων δεν είναι πειστικοί, καθώς όλες οι αμαξοστοιχίες από και προς την Αθήνα έχουν μεγάλη πληρότητα, γεγονός που προκαλεί πρόσθετες ανησυχίες για τον πραγματικό σκοπό αυτής της απόφασης», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας, το οποίο ζητά: Να μην υπάρξει καμία μείωση δρομολογίων και κατάργηση σταθμών. Να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των επιβατών. Να εφαρμοστεί ορθή τιμολογιακή πολιτική ώστε να παραμείνει το τρένο φθηνό μέσο μεταφοράς. Να εφαρμοστεί η ηλεκτροκίνηση στη Δυτική Θεσσαλία και να επεκταθεί η σιδηροδρομική γραμμή προς Ηγουμενίτσα και Κοζάνη. Να παραμείνει ο ΟΣΕ δημόσια επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ