Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Σε απόγνωση προσωπικό και γονείς

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που διαπιστώνονται στις περιοδείες των κομματικών οργανώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας των σταθμών

Tροφεία που φτάνουν τα 120 ευρώ το μήνα. Πάνω από το μισό προσωπικό με συμβάσεις διαφόρων ειδών, χώροι που δεν αρκούν για παιδιά και βρέφη, με δεκάδες ακόμα αποκλεισμένα και την ίδια στιγμή καμία επίσημη ενημέρωση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η «νέα γρίπη». Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν χτες από το προσωπικό δύο παιδικών σταθμών του Καματερού (1ο και 3ο) στο Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του Κόμματος, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος βρέθηκε εκεί, πρώτη μέρα έναρξής τους.

Και η νέα χρονιά όπως επισημάνθηκε από όλους στην αντιπροσωπεία του Κόμματος, είναι ακόμα χειρότερη από τις προηγούμενες και αυτή η κατάσταση επικρατεί σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Πρώτα και κύρια, όπως τόνισαν, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό (εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, μαγείρισσες) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία του προσωπικού είναι συμβασιούχοι διαφόρων ειδών (8μηνα και έργου) των οποίων οι συμβάσεις λήγουν από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Φλεβάρη χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει. Ταυτόχρονα, όπως επισημάνθηκε, και στους δύο σταθμούς και φέτος πάνω από τις μισές αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές, αφού οι υποδομές (κτίρια και προσωπικό) δεν αρκούν ούτε καν για τα παιδιά που θα δεχτούν.

Οσον αφορά τη γρίπη όπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά η μία διευθύντρια, δεν έχει σταλεί μέχρι σήμερα κανένα σημείωμα με οδηγίες και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμα και με τη στοιχειώδη καθαριότητα καθώς διαθέτουν μόλις μία καθαρίστρια.

Ο Γ. Πρωτούλης δήλωσε με αφορμή την περιοδεία και την έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών: «Χρόνο με το χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει καθώς δεν δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ οι δήμοι που στηρίζονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δεν τα διεκδικούν. Γι' αυτό πρέπει οι εργαζόμενοι στους σταθμούς μαζί με τους γονείς μέσα από τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις γονέων, τις δημοτικές παρατάξεις να συσπειρωθούν, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν: Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, κατάργηση τροφείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων καθώς και να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη "νέα γρίπη" από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους».

Αποκλείονται χιλιάδες παιδιά

Τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους επισκέφτηκε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου έχουν αποκλειστεί πάνω από 3.000 παιδιά λαϊκών οικιογενειών.

Ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευσε στους χώρους που συγκεντρώνονται τα παιδιά, μίλησε με εργαζόμενους και επισκέφτηκε το χώρο των κεντρικών μαγειρείων που βρίσκονται εκεί και τροφοδοτούν με φαγητό και άλλους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε την πάγια θέση του ΚΚΕ για δημόσιους δωρεάν και αναβαθμισμένους παιδικούς σταθμούς, χωρίς να χρειάζεται η εργατική λαϊκή οικογένεια να πληρώνει τροφεία. Επισήμανε, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι να είναι με προγράμματα stage ή με δελτία παροχής υπηρεσιών. Να φιλοξενούνται όλα τα παιδιά.

«Δυστυχώς, επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής, η ιδιωτικοποίηση, η λογική της πληρωμής αναγκάζει τους εργαζόμενους να βάζουν συνέχεια βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πρέπει να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρώτη, "πέρασε" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με αποτέλεσμα να αρχίζουν να χάνουν το δημόσιο χαρακτήρα τους. Και, η κυβέρνηση της ΝΔ, κινείται στην ίδια λογική. Καλούμε και τους γονείς να παλέψουν μαζί μας, στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να κερδηθεί και ο δημόσιος χαρακτήρας των βρεφονηπιακών σταθμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ