Παρασκευή 24 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑΣ
Μαζί για «πειρατεία» και Αφγανιστάν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Η «καταπολέμηση της πειρατείας» ανοικτά των σομαλικών ακτών και «η συνέχιση της κατοχής στο Αφγανιστάν», αποτέλεσαν τα βασικά θέματα συζήτησης του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας που διεξήχθη την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε κάποια συγκεκριμένη συμφωνία, ωστόσο εξέτασαν το ενδεχόμενο δημιουργίας κοινών περιπόλων στον Κόλπο του Αντεν και της από κοινού εκπαίδευσης των πληρωμάτων. «Υπήρξε κοινή επιθυμία ενίσχυσης του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας με επίκεντρο τα πρακτικά ζητήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας, Τζέιμς Απαθουράι.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν περιέγραψε το διάλογο ως «έναν θεωρητικό διάλογο που θα οδηγήσει σε έναν πολιτικό διάλογο», ενώ ο ίδιος είχε προτείνει τη δημιουργία διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για τους Σομαλούς πειρατές, αλλά και κοινές περιπολίες των ρωσικών και ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Οσον αφορά το θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, ο Βλαντιμίρ Ναζάροφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε στον Τύπο ότι «οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ μάς υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις ως προς τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε απειλή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την εγκατάσταση ΝΑΤΟικών στρατιωτικών υποδομών όλο και πιο κοντά στα σύνορά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ