Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Τις κάθε είδους παραβιάσεις του εναέριου χώρου του Λιβάνου από τον ισραηλινό στρατό καταδίκασε χτες με δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Σουλεϊμάν. Παράλληλα ο λιβανικός στρατός προχώρησε σε συλλήψεις 10 ατόμων, αναφέροντας ότι «έσπασε» δίκτυο «ισλαμιστών μαχητών», που σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον στρατιωτών και μελών της αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Λίβανο.

ΤOKIO.-- Στη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 30 Αυγούστου προχώρησε όπως αναμενόταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Ασο. Εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που θέλουν ευρεία νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, τότε το κυβερνών κόμμα θα απολέσει την εξουσία, έπειτα από μισό αιώνα διακυβέρνησης.

ΛΙΜΑ.-- Σε επταετή φυλάκιση καταδικάστηκε προχτές ο πρώην πρόεδρος του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, για υπόθεση διαφθοράς κατά τη διάρκεια της θητείας του ανάμεσα στο 1990 και το 2000. Υπενθυμίζεται ότι ο Φουτζιμόρι έχει επίσης διωχθεί για υπόθεση δωροδοκίας και έχει ήδη καταδικαστεί σε 25ετή φυλάκιση για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της καταστολής που εφάρμοσε εναντίον του αντάρτικου και λαϊκού κινήματος.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Σε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης λόγω του ελλείμματος - ρεκόρ, ύψους 26,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και της ψήφισης του προϋπολογισμού ήλθαν σύμφωνα με τις πληροφορίες οι βουλευτές και ο κυβερνήτης Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Εξι νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενός πατέρα και των δύο γιων του που άνοιξαν πυρ εναντίον των γειτόνων τους στο χωριό Καράαλι στην επαρχία Ελαζίγκ της Τουρκίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες που διέφυγαν και αναζητούνται είχαν ψυχολογικά προβλήματα, αναφέροντας ως λόγο τις μακροχρόνιες κτηματικές διαφορές μεταξύ των δύο οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ