Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μπαράζ επιθέσεων

ΓΚΑΡΝΤΕΖ - ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Μπαράζ επιθέσεων σε κυβερνητικά κτίρια και αμερικανικές κατοχικές βάσεις στις πόλεις Γκαρντές και Τζαλαλαμπάντ, στο Ανατολικό Αφγανιστάν, πραγματοποίησαν χτες δυνάμεις ενόπλων ανταρτών που «ανήκουν στις τάξεις των Ταλιμπάν», σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με καμικάζι, ενόπλους και ρουκέτες, με αποτέλεσμα οκτώ «ένοπλοι» να χάσουν τη ζωή τους και έξι Αφγανοί μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Στην πόλη Γκαρντές, οι επιθέσεις είχαν στόχο το τμήμα των μυστικών υπηρεσιών και αστυνομικά τμήματα, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η επίθεση στην αμερικανική κατοχή βάση στην Τζαλαλαμπάντ. Οι επιθέσεις των ανταρτών φαίνεται να αυξάνουν αναλογικά με την επιθετικότητα των κατοχικών δυνάμεων και δη της συγκέντρωσης χιλιάδων κατοχικών Αμερικανών στρατιωτών στη Χελμάντ, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην αναζωπύρωση του πολέμου.

Την ίδια στιγμή το στρατιωτικό επιτελείο της κυβέρνησης του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 56 «αντάρτες των Ταλιμπάν», κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Για ακόμα μία φορά οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές, δεδομένου ότι οι εμπόλεμες ζώνες είναι αποκλεισμένες. Οι σφοδρότερες μάχες σημειώθηκαν στην κοιλάδα Σουάτ, όπου ο κυβερνητικός στρατός υποστηρίζει ότι υπήρξαν και οι μεγαλύτερες απώλειες στις τάξεις των ανταρτών, τη στιγμή που η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην περιοχή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ