Τετάρτη 22 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΙΚΟ ΚΚ
«Οχι στην ιμπεριαλιστική παρέμβαση»

Κάλεσμα για λαϊκή κινητοποίηση, ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στη χώρα

Κάλεσμα σε μαζικές λαϊκές οργανώσεις, στο λαό και τη νεολαία της Κολομβίας απευθύνει το Κολομβιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα, προκειμένου να απαντήσουν μαχητικά στην προωθούμενη συμφωνία της αντιδραστικής κυβέρνησης του Αλβαρο Ουρίμπε με τις ΗΠΑ για τη μεταφορά της λειτουργίας της βάσης της Μάντα (που εκδιώχτηκε από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ) σε πέντε βάσεις της χώρας.

Η πρόταση για πανεθνική λαϊκή ενωτική κινητοποίηση ενάντια στην παρέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού επί εποχής Ομπάμα, έγινε στη μεγάλη εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή, όπου γιορτάστηκαν τα 79 χρόνια από την ίδρυση του Κολομβιάνικου ΚΚ. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος Χάιμε Καϊσέδο υπογράμμισε για τη στάση της κυβέρνησης ότι πρόκειται για «παράδοση της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας και για μια απειλή για τις δημοκρατικές και επαναστατικές διαδικασίες που εξελίσσονται στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής».

Σε ό,τι αφορά τη βάση της Μάντα (10 χρόνια στην κατοχή των ΗΠΑ), η κυβέρνηση του Εκουαδόρ που θα την παραλάβει στις 18 Σεπτέμβρη όταν θα έχει αποχωρήσει και ο τελευταίος Αμερικάνος στρατιωτικός, πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία διεθνούς αεροδρομίου.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θεωρεί ότι η εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στην Κολομβία αποτελεί μια άμεση απειλή ενάντια στη Βενεζουέλα και δηλώνει ότι επανεξετάζει τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ