Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα προσφυγή για τη χωματερή στο Γραμματικό

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε χτες η Κοινότητα Γραμματικού, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η από 7.7.2009 υπουργική απόφαση, με την οποία παρατάθηκαν μέχρι 30.10.2013 οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στη θέση Μαύρο Βουνό.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων έληξε στις 30.10.2008 και οι συναρμόδιοι υπουργοί θα έπρεπε να προβούν σε νέες εκτιμήσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι από την πρώτη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων μέχρι σήμερα υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Γραμματικού, όπως η πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2007, οι πλημμύρες του 2008 και του 2009, με συνέπεια να επέλθουν περιβαλλοντικές αλλαγές στην περιοχή τους.

Παράλληλα, η Κοινότητα Γραμματικού αναφέρει στην προσφυγή της ότι η κατασκευή Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στο Γραμματικό είναι τεχνολογικά παρωχημένη, γιατί οι χρησιμοποιούμενες πλέον νέες τεχνολογίες εξασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την εκμηδένιση των ρύπων και των οσμών.

Τέλος, η Κοινότητα υποστηρίζει ότι πριν την παράταση των περιβαλλοντικών όρων δεν υπήρξε γνωμοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, ενώ η παράταση των περιβαλλοντικών όρων δεν υπογράφτηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, όπως θα έπρεπε, καθώς σε μικρή απόσταση από την περιοχή Μαύρο Βουνό βρίσκεται η Μοίρα Βλημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ