Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
«Χόρεψαν» στην επανάληψη

Διατήρησε τα κεκτημένα (τρόπαιο) στο 8ο Κύπελλο Συνομοσπονδιών η Βραζιλία. Σ' ένα συγκλονιστικό (από πλευράς εξέλιξης) τελικό επιβλήθηκε των αξιόμαχων ΗΠΑ με 3 - 2 (46', 74' Λουΐς Φαμπιάνο, 84' Λούσιο - 10' Ντέμπσεϊ, 27' Ντόνοβαν).

Οι «Καριόκας» μπήκαν με τον ...αέρα του φαβορί και είχαν τον έλεγχο αλλά όχι την ουσία. Αυτή την είχαν σε υψηλότατο ποσοστό οι ΗΠΑ που - σε συνδυασμό με την απόδοση του τερματοφύλακα Χάουαρντ (που ανακηρύχθηκε καλύτερος της διοργάνωσης), τη σφιχτή άμυνα, το συνεχές μαρκάρισμα και το δυνατό κέντρο - πήγαν στο ημίχρονο με το υπέρ τους 2 - 0. Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν και οι Βραζιλιάνοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλά. Επαιξαν μπάλα, σταμάτησαν να υπερεκτιμούν εαυτούς και να υποτιμούν αντιπάλους, έδειξαν πάθος και - λογικά - ανέτρεψαν την κατάσταση.

  • Νωρίτερα η Ισπανία χρειάστηκε την παράταση για να επιβληθεί της Ν. Αφρικής και να κατακτήσει την τρίτη θέση του τουρνουά επικρατώντας με 3-2 σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη, με τους οικοδεσπότες να προηγούνται αρχικά με 1-0 (Μπελά 73'), τους Ισπανούς να ανατρέπουν το σκηνικό σε ένα δίλεπτο (Γκουίθα 88'-90') και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις (Μπελά 93'). Τη λύτρωση για τους «Φούριος Ρόχας» έδωσε ο Τσάμπι Αλόνσο στο 17ο λεπτό της παράτασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ