Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Τεράστιες ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Υγεία

Χωρίς να δίνει λύσεις στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς τόσο των Κέντρων Υγείας όσο και των Νοσοκομείων γενικότερα της Κρήτης ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προχώρησε στην αρχή της βδομάδας από το Ηράκλειο στην παράδοση 9 ασθενοφόρων για ισάριθμα Κέντρα Υγείας του νησιού, χωρίς την αντίστοιχη πρόσληψη προσωπικού.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ δεν υπάρχουν γιατροί για να συνοδεύουν τους ασθενείς. Ενδεικτικά, στο Νομό Λασιθίου, σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης, στον Τομέα Αγ. Νικολάου προβλέπονται κανονικά οργανικές θέσεις που αντιστοιχούν σε πληρώματα 16 ασθενοφόρων, αλλά τις περισσότερες φορές η κάλυψη της περιοχής με δεύτερο ασθενοφόρο είναι ανέφικτη. Στον Τομέα δεν υπάρχει γιατρός του ΕΚΑΒ.

Συνολικά τα Κέντρα Υγείας αδυνατούν να καλύψουν τις περιοχές τους με ασθενοφόρα λόγω έλλειψης οδηγών, προσωπικού και γιατρών με αποτέλεσμα να καλύπτονται από το ΕΚΑΒ. Αυτό σημαίνει πως συχνά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καλείται να μεταβεί σε περιοχή απομακρυσμένη στο διπλάσιο χρόνο από ό,τι θα γινόταν από ασθενοφόρο Κέντρου Υγείας και ταυτόχρονα να μην είναι δυνατή η επέμβαση σε περιστατικά εντός πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ