Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΟΡΕΛΚΟ»
Απλήρωτοι πάνω από έξι μήνες

Παρέμβαση αλληλεγγύης αύριο από το ΠΑΜΕ

Απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες παραμένουν περίπου 70 εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής σχολής «ΚΟΡΕΛΚΟ», καθώς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στη γραμματεία, στην καθαριότητα κλπ. Η επιχείρηση, σε παρέμβαση στελέχους του ΠΑΜΕ, επικαλέστηκε δήθεν λόγους «κρίσης», ότι δεν έχει ρευστό να πληρώσει τους εργαζόμενους, τη στιγμή που σε κάποιους από αυτούς χρωστάει λεφτά από πέρυσι.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι συνθήκες εργασίας είναι «μεσαιωνικές», καθώς η επιχείρηση δεν καταβάλλει επιδόματα, δώρα και αποζημιώσεις. Επιπλέον, αρκετοί από τους εργαζόμενους είναι ωρομίσθιοι, δηλαδή αναλώσιμοι, και ασυνδικάλιστοι, με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα πιο ευάλωτοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Την ίδια στιγμή, σε μια σειρά δραστηριότητες της σχολής (ενημερώσεις γονέων και σπουδαστών, εκθέσεις κλπ.), συμμετέχουν χωρίς να πληρώνονται για τις παραπάνω ώρες απασχόλησής τους.

Πίσω από τις πολυτελείς διαφημίσεις που κάθε χρόνο τέτοια εποχή «βομβαρδίζουν» γονείς και απόφοιτους λυκείων, βρίσκεται η πραγματικότητα: Οι σπουδαστές να ακριβοπληρώνουν την επαγγελματική τους κατάρτιση και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολών να εργάζονται μέχρι και απλήρωτοι, για να κρατείται ψηλά η εικόνα και τα έσοδα αυτών που εμπορεύονται τη μεταλυκειακή εκπαίδευση και κατάρτιση.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλούν σε παρέμβαση αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή, στις 7 π.μ., στη σχολή ΚΟΡΕΛΚΟ, στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ