Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ποιοι εκλέγονται από το ΚΚΕ

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης
Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα το ΚΚΕ εκλέγει δύο ευρωβουλευτές. Πρόκειται για τους Θ. Παφίλη και Γ. Τούσσα. Παραθέτουμε τα βιογραφικά τους:

Ο Θανάσης Παφίλης γεννήθηκε το 1954 στο Πίτσιο Φθιώτιδας. Είναι απόφοιτος της Νομικής Θεσσαλονίκης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1991. Ευρωβουλευτής του Κόμματος. Μέλος της ΚΝΕ και της Αντι-ΕΦΕΕ από τη δικτατορία. Βουλευτής Φθιώτιδας την περίοδο 1989 - 1993. Εχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης από το 2000. Από τη θέση αυτή συνέβαλε στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος και της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού και των πολέμων.

Ο Γιώργος Τούσσας γεννήθηκε το 1954 στην Κοιλάδα Αργολίδας. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ναυτεργάτης. Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ από το 1997 έως το 2004. Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ από το 1999 έως το 2004. Υπερασπίστηκε αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων μέσα από τις γραμμές των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ καθώς και στο Ευρωκοινοβούλιο ως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.


Ο Γιώργος Τούσσας
Ο Γιώργος Τούσσας



Motion Team




Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ