Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε και πεθαμένη

Motion Team

Καταγγελία ότι στη Θεσσαλονίκη στο 183ο εκλογικό τμήμα, στο 17ο Γυμνάσιο, εμφανίσθηκε γυναίκα και ψήφισε με την ταυτότητα της Ειρήνης Γαλανοπούλου, η οποία έχει πεθάνει, έκανε συγγενικό πρόσωπο της θανούσης. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι την ταυτότητα της εκλιπούσας την κατέθεσαν στο γραφείο τελετών που ανέλαβε την κηδεία της. Η καταγγελία συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά ενώ ο δικαστικός αντιπρόσωπος έστειλε και σχετική αναφορά στον εισαγγελέα.

Στις Συκιές Θεσσαλονίκης, υπάλληλοι του δήμου, σε διατεταγμένη υπηρεσία, από νωρίς το πρωί, ανέλαβαν να «εξυπηρετήσουν» τους ψηφοφόρους στα εκλογικά τμήματα του 1ου και 3ουΓυμνασίου Συκεών, φορώντας κονκάρδες του ΠΑΣΟΚ και μοιράζοντας ψηφοδέλτιά του. Μετά από την παρέμβαση του ΚΚΕ αποχώρησαν.

Στην Πιερία στο 81ο και 202 εκλογικό τμήμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος προέτρεπε τους ψηφοφόρους να παίρνουν μόνοι τους ψηφοδέλτια, επειδή δεν είχαν εμφανισθεί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στον έφορο, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Στην Κοζάνη ψήφισαν κανονικά οι νέοι ψηφοφόροι, γεννηθέντες το 1991, που τις προηγούμενες μέρες είχε διαπιστωθεί ότι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ