Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Συνεχίζουν τα ψευδή και κατασκευασμένα ρεπορτάζ

Με ένα νέο κατασκεύασμα, που φιλοδοξεί να εμφανιστεί ως «ρεπορτάζ» (δεν το καταφέρνει όμως με τη θολούρα, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες με τα οποία είναι διανθισμένο), το «Βήμα της Κυριακής» επανέρχεται στην υπόθεση του 1ου Λυκείου Πετρούπολης, επιχειρώντας να στηρίξει ότι τάχα το ΚΚΕ τρομοκρατεί εκπαιδευτικούς! Η εφημερίδα φιλοξενεί «μαρτυρία» του διευθυντή του σχολείου που απέβαλε τον ΚΝίτη μαθητή και «μαρτυρία» της καθηγήτριας που είπε στην τάξη ότι το ΚΚΕ και ο ΛΑ.Ο.Σ. κάνουν λογοκρισία, όπως έκανε παλιότερα η Ιερά Εξέταση... αλλά εντελώς αυταρχικά αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον ΚΝίτη μαθητή, όταν αυτός ζήτησε να απαντήσει στη λασπολογία της και συναίνεσε στην τιμωρία του με τριήμερη αποβολή. Σ' αυτές βασίζεται όλο το κατασκευασμένο ρεπορτάζ που προσπαθεί να κάνει «τη νύχτα... μέρα».

Παρά τις αντιφάσεις που έχουν οι δύο μαρτυρίες μεταξύ τους και τα ψέματα που έχει η καθεμία χωριστά, ο ίδιος ο διευθυντής αναφέρει πως η καθηγήτρια αρνήθηκε να επιτρέψει στο μαθητή να εκφράσει την άποψή του και τον «κάλεσε να εκφράσει την άποψη στο τέλος της διδακτικής ώρας», η καθηγήτρια παραδέχεται ότι όταν της ζήτησε ο μαθητής το λόγο του απάντησε ότι «πρόκειται για ένα ιδεολογικό θέμα το οποίο δεν ήταν της ώρας να συζητηθεί». Παραδέχονται, δηλαδή, ότι μόνο η ιδεολογική παρέμβαση της καθηγήτριας περί λογοκρισίας του ΚΚΕ, μπορεί να γίνεται στην τάξη για να μπολιάζει τις νεανικές συνειδήσεις, μόνο η «έδρα» έχει δικαίωμα στην πολιτική θέση και την προπαγάνδα, ενώ ο μαθητής (πόσο μάλλον όταν είναι και ΚΝίτης) δεν έχει δικαίωμα να έχει άποψη ούτε να τη λέει. Αυτό σημαίνει γι' αυτούς «ελεύθερη διακίνηση ιδεών»!

Οσο για τον διευθυντή, καλύπτει πλήρως τον αυταρχισμό της καθηγήτριας και την αποβολή του μαθητή και παραδέχεται ότι ενώ ήταν ενήμερος για την επίσκεψη διαμαρτυρίας του βουλευτή του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα, απουσίαζε την ώρα της επίσκεψης. Ολα τα υπόλοιπα, τόσο στις μαρτυρίες όσο και στο ρεπορτάζ που τις υιοθετεί, είναι χονδροειδή ψέματα και διαστρεβλώσεις. Κραυγαλέο παράδειγμα: Παρουσιάζει μια ανακοίνωση της Ζ' ΕΛΜΕ που αφορά τις περιοχές Ηλιούπολης, καθηγητές Λυκείων της οποίας διοργάνωσαν εκδρομές μαθητών στη ΝΑΤΟική βάση του Αβιάνο της Ιταλίας, του ορμητήριου των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας στα 1999, (άλλη σπουδαία παιδαγωγική των συγκεκριμένων καθηγητών και διευθυντών και πώς να τους χαρακτηρίσεις;), Αργυρούπολης κ.τ.λ., που είχε εκδοθεί μάλιστα πολύ πριν τα γεγονότα της Πετρούπολης, ως αντίδραση των καθηγητών της Πετρούπολης. Τέλος, όσο για την «τρομοκρατία» της καθηγήτριας από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, εδώ ταιριάζει το φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Γι' αυτό όταν η ίδια ενσταλάζει στις νεανικές συνειδήσεις τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, σκοπίμως και με βάση την ιδεολογία της και την κυρίαρχη ιδεολογία, όταν ουσιαστικά απαγορεύει στο μαθητή της την έκφραση αντίθετης άποψης για ένα ιδεολογικό θέμα όπως λέει στο «Βήμα», αλλά η ίδια επιβάλλει τη δική της ιδεολογική άποψη που τυχαίνει να είναι και της κυρίαρχης τάξης, εδώ να δεις προοδευτισμός ΣΥΝασπισμένης, και στη συνέχεια τον αποβάλλει, αν αυτό δεν είναι τρομοκρατία τι είναι; Οσο για τον ΣΥΝ που επιμένει να κάνει σημαία του την προβοκάτσια ταυτίζοντας το ΚΚΕ με τον ΛΑ.Ο.Σ., δε μας εκπλήσσει. Ο κατήφορός του δεν έχει πάτο, προκειμένου να υπηρετήσει τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου.


Γ. Στ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ