Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

Ζωγράφος, χαράκτης, συγγραφέας

«Γιατί ΚΚΕ;

Πρώτα - πρώτα ας δούμε γιατί δεν ψηφίζω τα άλλα κόμματα: Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι που μας έβαλε με τον "εθνάρχη της" Κωνσταντίνο Καραμανλή στην ΟΝΕ, τη μετέπειτα ΕΟΚ, που τώρα τη λένε Ευρωπαϊκή Ενωση, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό; Αντί για τα "χρυσά κουτάλια" ήρθε η μείωση των συντάξεων, η ανεργία, μισή δουλειά ακόμα, μισές απολαβές. Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια είναι όνειρα θερινής νυκτός για το λαό. Επομένως, εδώ μαύρο!

Μετά έχουμε τη γνωστή Παπανδρεϊκή "δυναστεία". Ο κυρ-Αντρέας με το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", έδιωξε τις αμερικανικές βάσεις, δηλαδή τις πήγε όλες στη Σούδα! Μετά έχουμε τα Ιμια με το γνωστό "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", παράδοση Οτσαλάν και συμμετοχή στον αφανισμό του γιουγκοσλαβικού λαού, παραχωρώντας διάδρομο μέσω Θεσσαλονίκης στους ιμπεριαλιστές. Στο εσωτερικό τα ίδια με τη ΝΔ, συν το χυδαίο αντικομμουνισμό του Πάγκαλου. Επομένως, και εδώ μαύρο!

Επειτα έχουμε τον Συν/Σύριζα. Αυτοί θέλουν μια Ευρωπαϊκή Ενωση "με ανθρώπινο πρόσωπο", δηλαδή τα μονοπώλια να κλέβουν λιγότερο... Χάρηκαν για την πτώση του σοσιαλισμού στην Ανατολική Ευρώπη. Είπαν "ναι" στο Μάαστριχ και ψήφισαν σχεδόν όλα τα αντιδραστικά νομοσχέδια μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτοί λένε, θα φέρουν τον αληθινό σοσιαλισμό και όχι το "δογματικό" ΚΚΕ. Επομένως και εδώ μαύρο!

Τώρα έχουμε και το ΛΑ.Ο.Σ. Κάτι σαν το κόμμα του Λεπέν στη Γαλλία. Συμπαρατάσσεται με τη ΝΔ στη Βουλή και ελπίζει κάποτε να γίνει δεκανίκι της. Και εδώ χυδαίος αντικομμουνισμός. Επομένως, και εδώ μαύρο!

Ελάτε όμως τώρα που ξεφύτρωσε νέο "μπουμπούκι" στα πράσινα λιβάδια. Ποντάρουν στην ευαισθησία του ελληνικού λαού στην οικολογία, αλλά δεν τους είδαμε να αντιδρούν και τόσο στην καταπάτηση δασών, εκτάσεων, λιμνών από τα μοναστήρια, ούτε στο ξεπούλημα των ακτών ή στο αίσχος των χωματερών. Επομένως, και εδώ μαύρο!

Τώρα τι μας μένει; Τρία γράμματα: ΚΚΕ, είναι οι κομμουνιστές. "Τους μισούν οι βασιλιάδες και όλοι οι τύραννοι" (Κωστής Παλαμάς). Ενενήντα χρόνια τώρα μπροστάρηδες του λαού, αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για οκτάωρο, για μισθούς 1.400 ευρώ, για ανάλογα μεροκάματα και συντάξεις. Είναι η εγγύηση για έναν πραγματικό σοσιαλισμό, όπως τον σχεδίασαν ο Μαρξ και ο Ενγκελς. Επομένως, εδώ ΚΚΕ δαγκωτό!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απομόνωση των φασιστών, πάλη για ανατροπή του συστήματος που τους θρέφει(2018-10-04 00:00:00.0)
«Οι λαοί διδαγμένοι, θα ξαναβρούν το δρόμο τους. Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός»(2017-11-16 00:00:00.0)
Σημαιοφόρος του αισχρού αντικομμουνισμού το Ευρωκοινοβούλιο(2017-11-16 00:00:00.0)
Ομολόγησε πως θέλουν να σώσουν τις αγορές(2012-02-14 00:00:00.0)
Παραλογισμός ανώτερο στάδιο της αντιΚΚΕ εμπάθειας(2011-01-11 00:00:00.0)
Στο βούρκο της αποστασίας(1997-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ