Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλημμύρισε ελπίδα το στάδιο

Στην πόλη που γεννήθηκε το ΚΚΕ

Ηταν μια γιορτή της νιότης, γιορτή της ελπίδας για το μέλλον. Οι φωνές χιλιάδων νέων και μεγαλύτερων ενώθηκαν σε μία δυνατή φωνή που γέμιζε απ' άκρη σε άκρη το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά. Το μήνυμά τους, όμως, απλωνόταν πολύ πιο μακριά, σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας που ταξίδεψε το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Σε όλες τις πόλεις και τα χωριά που οι κομμουνιστές έδωσαν τη μάχη των εκλογών, στους αγώνες που έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «ντύθηκε» με κόκκινες σημαίες και τραγούδια. Το κεντρικό σύνθημα, πίσω από την εξέδρα, τα έλεγε όλα: «Με το ΚΚΕ, για τη ζωή που μας αξίζει»!

Ξεχωριστή η παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών από την πυρόπληκτη Ηλεία, ξεχωριστή η συζήτηση για την πρωτοβουλία της ΚΝΕ να δοθούν όλα τα έσοδα της εκδήλωσης στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών. Ιδιαίτερες οι αναφορές στο εκλογικό αποτέλεσμα του Κόμματος και τις μεγάλες ευθύνες που απορρέουν απ' αυτό. Η αξιοποίησή του για την ένταση της ταξικής πάλης και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Γονείς εξηγούσαν στα παιδιά τους τι είναι το Φεστιβάλ, παρέες νέων μιλούσαν για τα κοινά τους προβλήματα, οι πιο ηλικιωμένοι περήφανοι κοιτούσαν αυτούς που θα συνεχίσουν τους αγώνες και τις θυσίες τους. Ολοι μαζί έχουμε ένα κοινό στόχο: Την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Οι κερκίδες ήταν ήδη γεμάτες όταν το κόκκινο ψηφιδωτό συμπληρώθηκε από την είσοδο των νέων κομμουνιστών και κομμουνιστριών της Οργάνωσης Σπουδάζουσας στο στάδιο φωνάζοντας συνθήματα. Δυνατά χειροκροτήματα ακούγονται από παντού. Λίγη ώρα μετά ανεβαίνει στο βήμα, για να χαιρετίσει την εκδήλωση, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, και ακολουθεί, ο Μιγκέλ Μαδέιρα, πρόεδρος της ΠΟΔΝ. Το λόγο πήρε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που τελείωσε την ομιλία με στίχους του Ναζίμ Χικμέτ: «Να είσαι, λέει, κομμουνιστής!/ Αυτό σημαίνει,/ Να προχωράς/ Και εσύ καθώς προβαίνει εμπρός, η Ιστορία»...

Αμέσως μετά προβλήθηκε ένα βίντεο αφιερωμένο στο μεγάλο επαναστάτη Τσε Γκεβάρα και τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του απ' τους ιμπεριαλιστές. Ακολούθησε η μεγάλη συναυλία που τελείωσε αργά το βράδυ. Ραντεβού στο 34ο Φεστιβάλ με τον εορτασμό των 90 χρόνων του Κόμματος και της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης και, φυσικά, στους πολλούς λαϊκούς αγώνες που έρχονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ