Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΓΕΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Δεν κατέστη δυνατή η μεταμόσχευση ήπατος

«Η ηπατική μεταμόσχευση στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο δεν κατέστη δυνατή, διότι διαπιστώθηκαν μεταστάσεις στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Μακαριότατος θα ακολουθήσει την ενδεικνυόμενη για την περίπτωση αυτή θεραπευτική αγωγή».

Με αυτή τη δήλωση του γιατρού Ανδρέα Τζάκη ανακοινώθηκε χτες, από το Μαϊάμι, η δυσμενής εξέλιξη για την υγεία του αρχιεπισκόπου. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και το χτεσινό σχετικό ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου.

Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος εισήχθη χτες στο χειρουργείο του ιατρικού κέντρου Jackson Memorial Hospital μετά την ανεύρεση συμβατού μοσχεύματος, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και κατά τις 3.30 μετά τα μεσάνυχτα, ξεκίνησε η επέμβαση. Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν αντιμέτωποι με μεταστάσεις, στις οποίες είχε προχωρήσει ο όγκος.

Πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι ο αρχιεπίσκοπος παρέμεινε για 11 ώρες στο χειρουργείο, ωστόσο άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για παραμονή του στο χειρουργείο για περίπου 3 ώρες. Σημειώνεται ότι οι γιατροί μετά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, προχώρησαν άμεσα σε επέμβαση μεταμόσχευσης στον επόμενο ασθενή, για να μη χαθεί το μόσχευμα. Ετσι, οι συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Μαϊάμι ενημερώθηκαν πολύ αργότερα, γι' αυτό και στην Ελλάδα οι πληροφορίες έφεραν τον Αρχιεπίσκοπο να παρέμεινε στο χειρουργείο περί τις 11 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, βρίσκεται στο Μαϊάμι από τις 18 Αυγούστου. Ολο αυτό το διάστημα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και οι ενδείξεις ήταν ότι ο όγκος στο ήπαρ ήταν σταθερός και ο οργανισμός του ήταν καθαρός, χωρίς να υπάρχουν μεταστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση μετά από όλα αυτά, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είναι ενήμερος για τη δυσμενή εξέλιξη της υγείας του, όπως άλλωστε από την αρχή είχε ζητήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ