Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Τα πρώτα αποτελέσματα

Με τη συμμετοχή 1.956 δημοσιογράφων έληξε ο "πρώτος γύρος" των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τα 5 μέλη του προεδρείου εκλέγεται, με την πρώτη, στη θέση του β αντιπροέδρου ο δημοσιογράφος Π. Σόμπολος,ενώ κοντά στην εκλογή έφθασε και ο παλαίμαχος αγωνιστής δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός που συγκέντρωσε 917 ψήφους έναντι 703 του του Ν. Γαβαλά.Ομως για λίγες ψήφους δεν εκλέγεται λόγω του "εκτρωματικού" πλειοψηφικού συστήματος που απαιτεί 50% συν 1 των ψηφισάντων - ούτε καν των εγκύρων! - ψηφοδελτίων για την εκλογή. Ετσι η εκλογή θα γίνει στο β γύρο που γίνεται την ερχόμενη βδομάδα.

Για τη θέση του Γεν. Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ ο υποστηριζόμενος από τη "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία" Μανόλης Μαθιουδάκης προηγείται, αφού πήρε 579 ψήφους έναντι 526 και 450, αντίστοιχα, των συνυποψηφίων του Μ. Παπάζογλου και Χ. Λυκιαρδοπούλου.Η οριστική εκλογή θα γίνει, επίσης, στις επαναληπτικές εκλογές.

Για τη θέση του προέδρου, ο Ν. Κιάος πήρε 693 ψήφους, ο Αρ. Μανωλάκος 690 και ο Α. Σταματόπουλος με 216 ψήφους. ενώ για τη θέση του ταμία προηγείται ο Δ. Λεβεντάκος με 904 ψήφους έναντι 417 του Κ. Στεριώτη. Και αυτές οι θέσεις θα κριθούν στις επαναληπτικές εκλογές. Μέχρι αργά χτες δεν είχαν καταμετρηθεί τα ψηφοδέλτια για τις υπόλοιπες 6 θέσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά και για τις άλλες υποψηφιότητες στα διάφορα όργανα της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ