Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Μάρτη 1999

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η
ΩΡΑ
για λαϊκή συσπείρωση και δράση

Οι θέσεις και οι λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ βρίσκουν ευρύτερη απήχηση σε ψηφοφόρους όλων των άλλων κομμάτων

Σήμερα, που υπάρχουν κραυγαλέες αποδείξεις για το τι σημαίνει ΟΝΕ και ΝΑΤΟική τάξη πραγμάτων, που είναι καθαρό ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για το λαό, για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τα σύνορά της.

Σήμερα, που νέος κύκλος πολέμου χτυπά τα Βαλκάνια, με δράστη και την ελληνική κυβέρνηση, και με κίνδυνο τη γενική αλλαγή συνόρων, ίσως και γενικευμένο πόλεμο για το χατίρι των ιμπεριαλιστών.

Σήμερα, που βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής μπροστά στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Σήμερα, που "ψήνονται" σχέδια μασκαρέματος του πολιτικού σκηνικού.

Σήμερα, πριν χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του, την παρέμβασή του, το αντίπαλο δέος: Η λαϊκή συσπείρωση, η κοινή δράση των ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων, των κοινωνικοπολιτικών παραγόντων που θέλουν να αντισταθούν. Ολων εκείνων που νιώθουν ότι η αντίσταση πρέπει να πάρει οργανωμένο και αποτελεσματικό χαρακτήρα, να μετατραπεί σε μια μεγάλη αντεπίθεση, για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και εκτενή ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση.


ΣΕΛ.  6   -   9


ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Φρικτός θάνατος εργάτη

Στην έλλειψη μέτρων προστασίας και στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, αποδίδουν συνδικαλιστές τον φρικτό θάνατο εργάτη, χτες, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


ΣΕΛ.  20   -   21
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συλλαλητήριο στις 18 του Μάρτη

Ενώ τα εξοντωτικά προγράμματα της δήθεν αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά καλούν τους μαθητές σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο, ανανεώνοντας την αγωνιστική διεκδίκηση των μαθητικών αιτημάτων


ΣΕΛ.  27
ΚΑΒΑΛΑ
ΟΧΙ στην υποβάθμιση

ΟΧΙ στην ανεργία βροντοφώναξαν χτες χιλιάδες λαού της Καβάλας, ενώ ορισμένοι τοπικοί κύκλοι επιχειρούν να κρύψουν τις βαθύτερες αιτίες της υποβάθμισης και δεν επέτρεψαν σε βουλευτή του ΚΚΕ να μιλήσει στη συγκέντρωση


ΣΕΛ.  20   -   21
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Ο αγώνας είναι η δύναμή μας

"Γυναίκα κάνε την αγανάκτησή σου δράση. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος. Αυτή είναι η δύναμή μας". Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της χτεσινής, αγωνιστικής εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.


ΣΕΛ.  26
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Καθεστώς κατοχής επιβάλλουν οι Αμερικανοί

Υπό ιδιότυπη αμερικανική κατοχή βρίσκεται η περιοχή, από τη Μαγνησία μέχρι και την Πιερία. Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί πιέζουν με όλα τα μέσα για μια "συμφωνία" στα μέτρα τους στο Κοσσυφοπέδιο. Διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις από τον ελληνικό λαό


ΣΕΛ.  24   -   25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ