Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάρτη 1999

Αύριο η μεγάλη συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Διαστάσεις ουσιαστικής παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου παίρνει αντικειμενικά η πρωτοβουλία της μεγάλης συγκέντρωσης, που διοργανώνει το ΚΚΕ, αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκουν οι εξορμήσεις και περιοδείες των στελεχών του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ή ΥΠΟΤΑΓΗ το πραγματικό δίλημμα των καιρών
  • Το πραγματικό ερώτημα, που τίθεται σήμερα μπροστά στους λαούς της περιοχής, και γενικότερα, είναι: "Αντίσταση ή υποταγή στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων;". Η μόνη απάντηση που διασφαλίζει τα συμφέροντα των λαών και την ειρήνη είναι η συστηματική αντίσταση και πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και επεμβάσεων, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
  • "Τρομοκράτες" χαρακτήρισε ο Κ. Σημίτης τους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, επεκτείνοντας επικίνδυνα την άποψή του, ακόμη και για το εσωτερικό της Ελλάδας. Αποφασιστική και αποστομωτική απάντηση από την Αλέκα Παπαρήγα.

ΣΕΛ.  5   -   9

5 ΜΑΡΤΗ 1943
Μέρα μνήμης και παραδειγματισμού

Φορτωμένη ανεξίτηλες μνήμες η χτεσινή μέρα, για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που τίμησαν το μεγάλο συλλαλητήριο του λαού και της νεολαίας της Αθήνας και του Πειραιά, ενάντια στη γερμανική επιστράτευση, πριν 56 χρόνια, όπως και όσους μαρτύρησαν στα υπόγεια της γερμανικής κομαντατούρ.

Μια μέρα, όμως, που δεν προσφέρει μόνο μνήμες, αλλά και πολλά διδάγματα. Πρώτα και κύρια, πως η δύναμη του ενωμένου και σωστά προσανατολισμένου λαού είναι ανίκητη. Αυτή, ακριβώς, η δύναμη ματαίωσε τότε την χιτλερική επιστράτευση. Γεγονός, που φανερώνει -ιδιαίτερα στις σημερινές, ρευστές και δύσκολες για τους εργαζόμενους συγκυρίες- την ανάγκη της αποφασιστικής λαϊκής παρέμβασης και αντίστασης.


ΣΕΛ.  11


ΟΓΕ
Εκδήλωση τη Δευτέρα, στην πλατεία Κλαυθμώνος

Κάλεσμα, προς όλες τις γυναίκες, να παραβρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στην εκδήλωση - συναυλία και πορεία, που θα γίνει στις 4 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)


ΣΕΛ.  3
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Πιέσεις για να "περάσουν" τα ΝΑΤΟικά σχέδια

Ενώ από σήμερα προβλέπεται να ενταθεί και πάλι η ΝΑΤΟική παρουσία στα λιμάνια της Κεντρικής Μακεδονίας, ταυτόχρονα εντείνονται οι πιέσεις των Αμερικανών ώστε να γίνει αποδεκτή η "συμφωνία" - επέμβαση, που έχουν προτείνει, για το Κοσσυφοπέδιο


ΣΕΛ.  17
Παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο για την ανεργία

Παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για τη βιομηχανική συρρίκνωση και την ανεργία που πλήττει το νομό, οργανώνουν σύσσωμοι οι φορείς της Καβάλας τη Δευτέρα 8 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στον κόμβο Φαλήρου, με αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας της "Εταιρείας Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου" και την καταδίκη στην ανεργία εκατοντάδων ακόμη εργαζομένων


ΣΕΛ.  19
Ανθεί το "δουλεμπόριο"

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκαναν οι Πομάκοι οικοδόμοι, από χωριά της Ξάνθης, που είχαν πέσει θύματα δουλεμπορίου, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά πού οδηγεί η λογική των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας και η ασυδοσία των σύγχρονων δουλεμπόρων


ΣΕΛ.  18
Αμετακίνητος ο πληθωρισμός

Επιμένει ο πληθωρισμός, παραμένοντας καθηλωμένος στο 4,7%, σε μέσα επίπεδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ