Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πήρε τα καπνά και έγινε καπνός

Εκατοντάδες καπνοπαραγωγικές οικογένειες εξαπάτησε ο μεγαλέμπορος καπνών Γ. Χαρδαλιάς,γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Γ. Χαρδαλιάς, ο όποιος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του ως συνεταιριστικό στέλεχος και εξελίχθηκε γρήγορα μέσω και της θέσης του στο ΠΑΣΟΚ, όπως καταγγέλλουν καπνοπαραγωγοί, σε μεγαλέμπορο, πήρε τα καπνά εκατοντάδων καπνοπαραγωγών της Αρτας χωρίς όμως και να τους πληρώσει στη συνέχεια. Θύματα της δραστηριότητας του καπνέμπορου έχουν πέσει σύμφωνα με πληροφορίες καπνοπαραγωγοί και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι ουδέποτε πληρώθηκαν από τον Γ. Χαρδαλιά για τα καπνά τους που αγόρασε.

Σε απόγνωση βρίσκονται σήμερα οι καπνοπαραγωγοί των χωριών Γρίμποβο, Γραμμέντιτσα, Αμμότοπος, Χατόπουλο και άλλων που πούλησαν τα καπνά τους, εσοδείας '96, στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά λεφτά ακόμα να εισπράξουν... Να σημειώσουμε ότι για τους περισσότερους καπνοπαραγωγούς των χωριών αυτών η καλλιέργεια του καπνού αποτελεί και τη μοναδική πηγή διαμόρφωσης του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Το τελευταίο κρούσμα απάτης φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια την ασυδοσία και την καταλήστευση των κόπων και του μόχθου των αγροτών από τους μεγαλέμπορους και τους μεσίτες τους, σημείωναν χτες συνεταιριστές της "Λαϊκής Ενότητας".Οι μικροπαραγωγοί καπνών μετά τις ποσοστώσεις στην παραγωγή, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τις εξευτελιστικές τιμές, την κατάργηση της παρέμβασης και των εξαγωγικών επιδοτήσεων και γενικότερα την αντιαγροτική πολιτική που αποφασίζουν τα επιτελεία των Βρυξελλών και αδιαμαρτύρητα εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δέχονται τώρα και τις απάτες των διαφόρων επιτήδειων που τους αφαιρούν ό,τι έχει απομείνει από την εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πολιτείας, όπως εκτιμούν οι συνεταιριστές της "Λαϊκής Ενότητας", για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για την αδράνεια που δείχνουν οι αρμόδιες αρχές, αφήνοντας ατιμώρητους τους απατεώνες και τους κλέφτες του ιδρώτα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Εφτασε η στιγμή, σημειώνουν οι ίδιοι, η αγροτιά μαζικά και δυναμικά μέσα από τα συνδικαλιστικά της όργανα, τους αγροτικούς συλλόγους, να απαιτήσει μια διαφορετική αγροτική πολιτική. Μια πολιτική που θα ενισχύει τη μικρομεσαία αγροτιά και θα διασφαλίζει στους αγρότες ένα ελάχιστο εισόδημα, που θα τους επιτρέπει να ζουν ανθρώπινα στον τόπο τους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει αυτοδίκαια και παραδειγματικά να τιμωρήσει όλους εκείνους που με διάφορους τρόπους εξαπατούν τους αγρότες και τους κλέβουν τους κόπους και το ψωμί τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ