Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Μεταξύ κατεργαραίων...

"Πόλεμος" εργολάβων προέκυψε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του τμήματος της Εγνατίας Οδού "Πολύμυλος - Γαλάνι" (Νομός Κοζάνης), μεταξύ της εταιρίας "Γνώμων Αλφα Τεχνική" και της "Εγνατία Οδός", που έχει αναλάβει την ευθύνη του έργου για λογαριασμό του δημοσίου.

Αντικείμενο της διαμάχης είναι οι καταγγελίες από εκπροσώπους της εταιρίας "Ντι Ες", που ήταν και η μειοδότρια, ότι τελικά το έργο ανατέθηκε στην τρίτη κατά σειρά μειοδότρια - η δεύτερη προσφορά ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους - και όχι στην πρώτη, κατά παράβαση της διακήρυξης του διαγωνισμού. Εκπρόσωποι της εταιρίας "Ντι Ες" υποστηρίζουν ότι το ελληνικό δημόσιο θα ζημιωθεί κατά 342 εκατομμύρια δρχ., αφού η προσφορά της "Ντι Ες", ύψους 1 δισ. 703 εκατ. δρχ., ήταν η συμφερότερη, αλλά τελικά τη "δουλιά" πήρε η "Γνώμων Αλφα Τεχνική", με προσφορά ακριβότερη κατά 342 εκατομμύρια δρχ. Δέκα μέρες μετά την κατακύρωση του έργου, συγκεκριμένα στις 24 Ιούλη, το ΔΣ της "Εγνατίας" υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση με την εταιρία.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Γ. Χρυσικόπουλος,μιλώντας στο "Ρ", επιβεβαίωσε μεν το γεγονός, ωστόσο αιτιολόγησε την απόφαση του ΔΣ της "Εγνατίας" να αποκλείσει την εν λόγω εταιρία - αν και μειοδότρια - επειδή η "Ντι Ες" δεν είχε το πτυχίο Ζ Τάξης, όπως όριζε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι ο έλεγχος για το πτυχίο της εν λόγω εταιρίας έγινε μετά από καταγγελία άλλης ανταγωνιστικής εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ