• Συγκέντρωση στις 20 του μήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί
  • - Αφού ολοκλήρωσε το διάλογο που έκανε με τον εαυτό της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου στη νομοθέτηση όλων των βαθιά... - 1997-08-08 00:00:00.0"/>
  • Συγκέντρωση στις 20 του μήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί
  • - Αφού ολοκλήρωσε το διάλογο που έκανε με τον εαυτό της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου στη νομοθέτηση όλων των βαθιά... - 1997-08-08 00:00:00.0" /> Μήνας προετοιμασίας των αγώνων ο Αύγουστος | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 11
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
    Μήνας προετοιμασίας των αγώνων ο Αύγουστος
    • "Σκληρή" και αδιάλλακτη εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση των εξαγγελιών της το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου
    • Συγκέντρωση στις 20 του μήνα έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί

    Αφού ολοκλήρωσε το διάλογο που έκανε με τον εαυτό της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου στη νομοθέτηση όλων των βαθιά αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας.

    Χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ συναντήθηκε τελικά με τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Ανθόπουλο, μετά από πρόσκλησή του, για να εισπράξει την πλήρη αδιαλλαξία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Ο Γ. Ανθόπουλος απέκλεισε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα νέα μέτρα, λέγοντας ότι οι εξαγγελίες αποτελούν απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του πρωθυπουργού και θα νομοθετηθούν μέσα στο τρίτο 10ήμερο του Αυγούστου. Ο υφυπουργός Παιδείας είπε αναφορικά με τις εξαγγελίες ότι ο θεσμός του ενιαίου λυκείου για να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας θα πάρει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς πόσο), διευκρίνισε στην ηγεσία των καθηγητών ότι το υπουργείο δε μιλάει για ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ αλλά για "ανοιχτή πρόσβαση με ελεύθερη επιλογή" και επιπλέον ανακοίνωσε τη νέα μορφή διαλόγου που θα εγκαινιάσει το υπουργείο Παιδείας, που πλέον διάλογος κάθε ενδιαφερόμενου δε θα γίνεται με την πολιτική ηγεσία αλλά με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο!

    Μετά το τέλος της άκαρπης συνάντησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ν. Τσούλιας, δήλωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες για το τι θα επακολουθήσει στο χώρο της εκπαίδευσης από το αμέσως επόμενο διάστημα και πρόσθεσε ακόμη ότι οι αλλαγές στην εκπαίδευση γίνονται με μονομερή και απόλυτο τρόπο, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστικό διάλογο. Είπε ακόμη ότι οι καθηγητές δεν πρόκειται να δεχτούν τις αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος που βάζουν φραγμούς στη μόρφωση των μαθητών.

    Μιλώντας στο "Ρ" ο Σ. Σάββας,οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΕΕ, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αφού απευθύνει τελεσίγραφα και καλλιεργεί κλίμα σύγκρουσης με τον εκπαιδευτικό κόσμο. Σημείωσε επίσης ότι είναι ανάγκη το ΔΣ της ΟΛΜΕ να απορρίψει στην ολότητά τους τις εξαγγελίες, αφού πάνω σε ειλημμένες αποφάσεις δεν μπορεί να γίνει διάλογος. "Το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας δε δέχεται καμιά βελτίωση", κατέληξε.

    Πάντως, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε χτες να καλέσει τη ΔΟΕ, την Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών, την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων και τις Ομοσπονδίες των γονέων στις 21 του μήνα σε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για να εξετάσουν από κοινού τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Οπως μάλιστα σχολίαζαν στελέχη της ΟΛΜΕ, ο μήνας Αύγουστος θα είναι μήνας προετοιμασίας των κινητοποιήσεων που θα επακολουθήσουν.

    Πρώτη συγκέντρωση από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς

    "Ποδαρικό" στην οδό Μητροπόλεως θα κάνουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 20 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Η γγ της Ομοσπονδίας, Α. Λέκκα, μιλώντας για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την επετηρίδα και να καθιερώσει σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων, είπε πως θα διαταραχτούν οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με τις πελατειακές σχέσεις και την αστυνόμευση του έργου τους να κυριαρχούν και ότι το σχολείο πλέον θα αρχίσει να λειτουργεί με όρους αγοράς.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ