Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ενα ακόμα αγροτοδικείο

Η αγανάκτηση από τις δυσβάστακτες επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής είχαν πυροδοτήσει τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2005
Η αγανάκτηση από τις δυσβάστακτες επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής είχαν πυροδοτήσει τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2005
Ενα ακόμη αγροτοδικείο γίνεται σήμερα στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης τρομοκράτησης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στη σημερινή δίκη, κάθονται οι Σπ. Τσιοτινός, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», Δ. Πολύζος, πρώην πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών και Κ. Τσίγκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Αλληλεγγύη», για τη συμμετοχή τους σε αγροτική κινητοποίηση, πέρσι τον Οκτώβρη, στο δρόμο Τρικάλων - Λάρισας, στο ύψος του εκκοκκιστηρίου βάμβακος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στ πλαίσιο της κινητοποίησης, αγρότες του Νομού Τρικάλων είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, χωρίς αγροτικά μηχανήματα και χωρίς, καν, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αφού υπήρχαν κι άλλοι παρακαμπτήριοι δρόμοι για τη διεξαγωγή της.

Τα αγροτοδικεία στη Θεσσαλία συνεχίζονται το επόμενο διάστημα. Στις 24 Μάη, στη Λάρισα, δικάζονται άλλοι 15 αγρότες από την Αγιά επειδή αγωνίστηκαν διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν και να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους. Το κατηγορητήριο αφορά τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση που έγινε στις 2 Φλεβάρη του 2005, στην είσοδο της Αγιάς.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης δε θα περάσει, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα αυτό θα σταλεί και με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, την Κυριακή, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ