Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Παιγνίδια» με τον ανασχηματισμό

Σε παιχνίδια εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού επιδίδεται η κυβέρνηση με αφορμή τον επικείμενο ανασχηματισμό, αναβάλλοντας συνεχώς την ανακοίνωσή του και πυροδοτώντας ταυτόχρονα η ίδια τη σεναριολογία.

Πάνω απ' όλα όμως η κυβέρνηση επωφελείται από τη σύγχυση και τη διόγκωση της σεναριολογίας από τα ΜΜΕ προκειμένου να περάσει στη σκιά της νέα αντεργατικά μέτρα (π.χ. τοπικά σύμφωνα απασχόλησης) ή να προετοιμάσει το έδαφος για άλλα (ανατροπές στο ασφαλιστικά δικαιώματα). Μάλιστα, τον αποπροσανατολισμό της «κοινής γνώμης» και τη διευκόλυνση της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων υπηρετεί, σύμφωνα με μια εκδοχή, το εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης για το έγκλημα της Σοφοκλέους και τις «μετοχές - φούσκες του '99».

Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει τις «καθαρές κουβέντες» για την πραγματοποίηση ή μη του ανασχηματισμού, αφήνοντας «όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» και τροφοδοτώντας με άφθονη «ύλη» τη σεναριολογία των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό κάθε φράση η λέξη του Κ. Καραμανλή γύρω από θέμα αποτελεί χρησμό και χρήζει αυθεντικής ερμηνείας από τον εκπρόσωπό του και πάει λέγοντας. Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να διευκρινίσει αν στο περιθώριο δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν πρόκειται να επανέλθει σύντομα στο Προεδρικό, υπονοώντας την ορκωμοσία ενός νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο Θ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι το περιστατικό έγινε παρουσία του και ότι ο ίδιος θυμάται πως ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στο ερώτημα. «Μάλλον χαμογέλασε συγκαταβατικά στο ερώτημα που διατυπώθηκε χαριτωμένα από δημοσιογράφο», ανέφερε ο εκπρόσωπος, αποφεύγοντας να διασαφηνίσει το παραμικρό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν επηρεάζεται το κυβερνητικό έργο από την παρατεταμένη ανασχηματισμολογία, λέγοντας ότι «μια ματιά στην τρέχουσα επικαιρότητα θα δείξει ότι όλοι οι υπουργοί προγραμματίζουν και ανακοινώνουν το έργο τους για το προσεχές διάστημα».

Τη σύγχυση επιτείνουν δηλώσεις άλλων στελεχών, όπως του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Ν. Καραχάλιου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο ανασχηματισμός μετατίθεται προς τις αρχές Μάρτη όταν συμπληρώνονται δύο χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης. «Για να είναι σωστή και να μην είναι πρόχειρη (σ.σ. μια «δομική αλλαγή» στο Υπουργικό Συμβούλιο) θα πρέπει να μας δώσετε κάποιο χρόνο», είπε (στο «Φλας») και συμπλήρωσε: «Τα 2 χρόνια εξαντλούνται - εγώ πιστεύω ότι κάθε μέρα είναι μια ακόμα μέρα - δεν έχουν εξαντληθεί ακόμα, έχουμε τουλάχιστον 1,5 μήνα μπροστά μας μέχρι να κλείσουν τα 2 χρόνια. Δώστε μας λοιπόν λίγο καιρό και θα δείτε ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο σχήμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ