Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Χωρίς προβλήματα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία των εκλογών στη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Μικροκαθυστερήσεις στην προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών, αρχικά ελλείψεις ψηφοδελτίων, παρουσιάστηκαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Ιδιαίτερα μαζική φαίνεται πως ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στη χτεσινή εκλογική αναμέτρηση, αφού σχεδόν σε όλους τους νομούς της περιοχής παρατηρήθηκε αυξημένη έλευση των ετεροδημοτών. Πρωτόγνωρη για τα τελευταία χρόνια.

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των κομμάτων, στην πλειοψηφία τους, ήταν παρόντες στο σφράγισμα της κάλπης. Από νωρίς οι υποψήφιοι βουλευτές των Κομμάτων περιόδευαν στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διαπιστώσουν αν η διαδικασία κυλούσε ομαλά. Η κίνηση των ψηφοφόρων ως συνήθως πύκνωσε μετά τις 10 το πρωί με κορύφωση τις πρώτες μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι Κομμουνιστές έδωσαν με αισιοδοξία τη μάχη μέχρι το τέλος, οπλισμένοι με τη δύναμη που εισέπραξαν όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από την επαφή τους με το λαό και την εκφρασμένη πρόθεση παραπέρα στήριξης του ΚΚΕ.

Οι μηχανισμοί των δύο μεγάλων κομμάτων μέχρι την τελευταία ώρα «δούλευαν» πυρετωδώς, με στόχο να κατευθύνουν την επιλογή των ψηφοφόρων. Οι μηχανισμοί υφαρπαγής της ψήφου κυριολεκτικά εργάζονταν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Χαρακτηριστικό άλλωστε στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα κυρίως της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης Μακεδονίας, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης - προφανώς όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν απασχολημένοι σε άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ