Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό

Την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών του ΙΚΑ ώστε να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ζητά το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

«Για το ζήτημα της υγείας, με αιχμή το μεγάλο πρόβλημα της λειτουργίας του ΙΚΑ, του μεγαλύτερου κοινωνικο-ασφαλιστικού ταμείου που καλύπτει την πλειοψηφία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, το ΕΚΑ θεωρεί αυτονόητο δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας, αφού η υγεία είναι δημόσιο αγαθό», επισημαίνει το ΕΚΑ σε ανακοίνωσή του. «Ταυτόχρονα άμεσα πρέπει να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους δικαιούχους, ώστε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται και όχι να αντιμετωπίζονται ως αποδέκτες ελεημοσύνης. Θεωρούμε ότι οι πηγές χρηματοδότησης των υπηρεσιών του ΙΚΑ πρέπει να είναι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της εισφοροαπαλλαγής και η καταβολή από το κράτος αυτών που του αναλογούν. Πηγές που για την ανεύρεσή τους το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και ευθύνη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Θεωρούμε ότι οι εισφορές των εργαζομένων πρέπει να διατίθενται για την ποιοτική αξιοπρεπή κάλυψη των αναγκών τους σε περίθαλψη και ασφάλιση και όχι για να χρηματοδοτούν τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ