Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΕΜ
«Μονόδρομος» η ιδιωτικοποίηση!

«H ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος σήμερα»! Αυτή την απάντηση έδωσαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στους συνδικαλιστές της ΔΑΣ, κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ), απορρίπτοντας ταυτόχρονα το αγωνιστικό σχέδιο δράσης που κατέθεσε η ΔΑΣ για να μην ξεπουληθούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Πιο συγκεκριμένα η ΔΑΣ πρότεινε στην ΕΕ της ΠΟΕΜ να εκφράσει την αντίθεσή της και να καταγγείλει το ξεπούλημα «αντί πινακίου φακής», από την ΕΤΒΑ, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πρότειναν επίσης:

Η ΠΟΕΜ σε συνεργασία με το σωματείο του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση. Μετά το καλοκαίρι να κλιμακωθεί ο αγώνας. Η ΠΟΕΜ να κηρύξει στάση εργασίας στον κλάδο μετά το καλοκαίρι που να εκφράζει την αντίθεσή του στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων και του κλάδου και γενικότερα.

Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, πέρα από τη θέση που εξέφρασαν πως η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος, υποστήριξαν επίσης ότι οι «παλαιότερες θέσεις των συνεδρίων της ΠΟΕΜ για ενιαίο φορέα και στα ναυπηγεία και αλλού είναι αναχρονιστικές και ξεπερασμένες και πρέπει ν' αλλάξουν». Ακούστηκαν ακόμη απόψεις όπως «είναι ψευτοδίλημμα σήμερα το δημόσιος ή ιδιωτικός τομέας. Δε μας ενδιαφέρει το τίμημα που θα δώσει ο αγοραστής της ΕΤΒΑ» και άλλα.

Είναι καθαρό πως οι παραπάνω συνδικαλιστές στηρίζουν μ' όλες τους τις δυνάμεις την πολιτική της κυβέρνησης και για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως και για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη διάλυση του Ασφαλιστικού κλπ.

Οι σύμβουλοι της ΔΑΣ καλούν όλους τους μεταλλεργάτες να πάρουν την υπόθεση της ενότητας του κλάδου στα χέρια τους, απομονώνοντας τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Είναι πρόκληση που το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ελλάδας και της Μεσογείου ξεπουλιέται στην ουσία χωρίς τίμημα, με περιουσία και στοιχεία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων και με έτοιμη προικοδότηση από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες: Μείωση κατά 600 θέσεις εργασίας. Ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ