Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Νέα κινητοποίηση ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας την Πέμπτη 22 Γενάρη, στις 10 π.μ., ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι 16 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του δήμου Πατρέων.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο υπενθυμίζει ακόμα ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου - που αποτελεί μηχανισμό του κράτους - «αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής με τη δικαιολογία πως οι εργαζόμενοι αυτοί, "δεν καλύπτουν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες"! Το ζήτημα δεν είναι διαδικαστικό, αλλά βαθιά ταξικό. Εχει να κάνει με την πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του κεφαλαίου. Με την πολιτική της ΕΕ, που έχει σαν στόχο, μεταξύ άλλων, την απαξίωση και τη διάλυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, με την παράδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές».

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι μαζί με τους εργαζόμενους «θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών, για την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, όχι στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ και στην είσοδο των ιδιωτών. Καλούμε τους γονείς, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών και να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τα παιδιά».

Επίσης, σε ανακοίνωσή τους οι 16 εργαζόμενοι καταγγέλλουν «την άκρως αντεργατική, αντισυνταγματική και παραβατική ως προς τα καθήκοντά του, απόφαση του επιτρόπου κ. Δημητρίου Μπίντα να μην υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής των 3 και πλέον μηνών των δεδουλευμένων μας και να προβεί στην άμεση απόλυσή μας από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων.

(...) Η αυθαίρετη αυτή απόφαση (όχι με βάση την νομιμότητα άλλα την πολιτική σκοπιμότητα) του επιτρόπου ως διορισμένου κυβερνητικού οργάνου ΚΑΤΑΡΓΕΙ στην ουσία τον δήμαρχο της πόλης (!) αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες που δικαιούνται οι πολίτες!

Εμεις, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις από τον πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ κ. Θεόδωρο Τουλγαρίδη και έχοντας στο πλευρό μας τον Δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και τις πολιτικές παρατάξεις, τα συνδικάτα των εργαζομένων και τους συναδέλφους μας, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας και την εργασία μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ