Τρίτη 20 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ANT. ΣΑΜΑΡΑΣ
Παίζει τα «ρέστα» του για τα κέρδη του κεφαλαίου

Τα «ρέστα» του παίζει ο Αντ. Σαμαράς στην προσπάθειά του να ψαλιδίσει τη διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ μπρος στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής. Με μια σειρά από παρεμβάσεις του ο Αντ. Σαμαράς, το Σαββατοκύριακο (τοποθετήσεις του σε ΜΜΕ, ομιλία του στην Καλαμάτα) έταξε και πάλι στους επιχειρηματικούς ομίλους μείωση της φορολογίας στα κέρδη τους στο 15% από 25%. Αντίθετα, επανέλαβε ότι διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ, λέγοντας βεβαίως μειούμενος, ενώ, όπως είχαν πει, το συγκεκριμένο χαράτσι στα ακίνητα, που τσακίζει λαϊκά νοικοκυριά, θα ήταν προσωρινό.

Επανέλαβε, επίσης, σε όλους τους τόνους ότι χρειάζεται να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, όπως προβλέπεται άλλωστε στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ όπου ομνύει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβεβαίωσε δε τα μονοπώλια ότι θα επιδιώξει «κυβέρνηση συνεργασίας με όλους όσοι συμμερίζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τις μεταρρυθμίσεις», από την οποία, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δεν αποκλείει ούτε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, αν μπει στη Βουλή.

Βάζει και αυτός (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) το λαό να πληρώσει το χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται. Και θεωρεί ότι το μόνο που χρειάζεται για το χρέος είναι «να επεκτείνουμε την εξόφληση, για αρκετά χρόνια στο μέλλον», «με χαμηλότερα επιτόκια, με επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης των δανείων μας, δηλαδή τα χρεολύσια να τα πληρώνεις αργότερα». Μια παράταση που στοχεύει πάλι υπέρ του κεφαλαίου, καθώς όσα κονδύλια εξοικονομούνται από τις δόσεις λόγω επέκτασης, θα πάνε για περαιτέρω ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών, όχι για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, ενώ θα συνοδευτεί από σκληρά και μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα περί μεσαίας τάξης είναι ξένα προς τους αυτοαπασχολούμενους

Τέλος, οξύνοντας τη διπολική και πολωτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, απολύτως ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα εφόσον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν σε όλα τα βασικά προτάγματα του μεγάλου κεφαλαίου, ο Σαμαράς μίλησε για σχέδιο «αφανισμού» της μεσαίας τάξης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, παίζοντας με το φόβο των λεγόμενων νοικοκυραίων. Σ' αυτό πρέπει να κλείσουν τ' αυτιά τους οι αυτοαπασχολούμενοι γιατί αυτή η υπόθεση της μεσαίας τάξης τους έχει απέξω, αφού εννοεί μεσαία στρώματα που προσεγγίζουν την αστική τάξη. Οι αυτοαπασχολούμενοι ή θα φυτοζωούν ή πάνε για ξεκλήρισμα, γι' αυτό η θέση τους είναι με τους εργαζόμενους, με το ΚΚΕ. Αυτή η τακτική του Αντ. Σαμαρά στην πραγματικότητα, δίνει πάσες στον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει το πρόγραμμά του ως φιλολαϊκό - αφού μάλιστα του επιτίθεται μια καθαρόαιμη αστική δύναμη, όπως η ΝΔ -, να πάρει έτσι πόντους στα μάτια του λαού.

Στο ίδιο μοτίβο επανέφερε το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ, το λεγόμενο Grexit, με σκοπό να καταδείξει πως η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο υπέρ της ΕΕ, υποστηρίζοντας κάλπικα ότι «η απέναντι πλευρά μάς οδηγεί στη σύγκρουση με την Ευρώπη» καθώς «αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής».

  • Στην πορεία επανασυσπείρωσης στελεχών και γενικότερα αναδιάταξης του αστικού πολιτικού προσωπικού, από τη ΝΔ ανακοινώθηκε χτες ότι ο πρ. βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος προσχωρεί στις τάξεις της «και δηλώνει "παρών" στη μάχη για την εκλογική νίκη στις 25 Ιανουαρίου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ