Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Επιμένει στο δικό της σχέδιο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi

Επιμένει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιό της περί αναδιάρθρωσης της εγχώριας κεντροαριστεράς, με επόμενο εκλογικό σχήμα τη «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» (ΔΗΠΠΑΡ), ενάντια στα πλάνα του Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος απαξιώνει τη ΔΗΠΠΑΡ, δείχνει να επιδιώκει άλλες συμπορεύσεις, με τον ίδιο σε ηγετικό ρόλο. Εξ ου και βάζει ζήτημα και ηγεσίας, όπως και διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.

Ως απάντηση, από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ διακινήθηκε κείμενο σύμφωνα με το οποίο: «Η μεγάλη πλειοψηφία των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα (52 στις 61), μετά από συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν ανοικτά τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων του κινήματος (ΚΠΕ - Πολιτικού Συμβουλίου) για την διενέργεια του Πολιτικού - Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ - ΔΗΠΠΑΡ και εντάσσονται ενεργά στις προσυνεδριακές διαδικασίες».

Θέτοντας το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών, αναφέρει ότι «σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η διαδικασία συγκρότησης των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου (...) Στην αμέσως επόμενη φάση θα εξελιχθεί ο οργανωμένος ανοικτός δημοκρατικός διάλογος, ενώ θα οργανωθούν θεματικές εκδηλώσεις προκειμένου να διαμορφωθούν οι Προγραμματικές θέσεις (το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης) και οι πολιτικές θέσεις για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του ευρύτερου χώρου της ΔΗΠΠΑΡ εν όψει του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2015».

Ταυτόχρονα, η πλευρά του Ευ. Βενιζέλου στέλνει μήνυμα ότι «δε θα επιτρέψει σε κανένα και σε καμία σκοπιμότητα να το μετατρέψει από εγγυητή της σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας, είτε πριν είτε μετά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», βάζοντας θέμα αστάθειας του κόμματος άρα και της συγκυβέρνησης και πριν την εκλογή ΠτΔ.

Δεν παραλείπει να θυμίσει στην πλευρά Παπανδρέου ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που συγκρότησε το 1992 τη δημοκρατική συμπαράταξη (ανοίγοντας το εύρος της από τον Α. Μπριλάκη μέχρι τον Ι. Μπούτο ) και αυτό που στο όνομα μιας άκρως ευρείας αντίληψης περί Δημοκρατικής Παράταξης περιέλαβε το 2004 στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τους Α. Ανδριανοπουλο, Μ. Ανδρουλάκη, Μ. Δαμανάκη και Σ. Μάνο».

Επίσης, σηματοδοτώντας εμμέσως συμμαχίες όπου λοξοκοιτάζει το κόμμα, προειδοποιεί ότι «στις σημερινές συνθήκες οποιαδήποτε πρόταση περιορίζει το ΠΑΣΟΚ στα κομματικά οργανωτικά τείχη, το αφήνει στο περιθώριο όλων των διεργασιών που κινούνται με κοινό παρονομαστή την αναφορά στο χώρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των οποίων έσπευσε να ενταχθεί το "Ποτάμι" και οι οποίοι εκφράζουν πολιτικά τις δυνάμεις που στεγαζόντουσαν μέχρι πρόσφατα στη ΔΗΜΑΡ».

Επιμένει, τέλος, ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος να συμπορευτούν με τις άλλες δυνάμεις του χώρου: «Αν κάποιος νομίζει ότι η συνάντηση με τις δυνάμεις αυτές και πολλούς πολίτες χωρίς κομματική ένταξη που πιστεύουν στη Δημοκρατική Παράταξη θα επιτευχθεί μέσα από μια πρόσκληση συμμετοχής στο ΠΑΣΟΚ και το δικό του κομματικό συνέδριο, είτε αγνοούν τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μέσα στη κοινωνία, είτε επιδιώκουν μια εσωστρεφή διαδικασία που αδιαφορεί για τη κοινωνία, ενώ ο κίνδυνος είναι η κοινωνία να αδιαφορήσει για τις εσωστρεφείς κομματικές διαδικασίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ