Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Για την πρόκριση ο Ολυμπιακός, για το «διπλό» ο ΠΑΟ

Την πρόκριση από τώρα στο ΤΟΠ - 16 σφραγίζει ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Βαλένθια σήμερα.

Eurokinissi

Την πρόκριση από τώρα στο ΤΟΠ - 16 σφραγίζει ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Βαλένθια σήμερα.
Με διαφορετικό ρόλο και στόχους βρίσκει η πρεμιέρα του β' γύρου των ομίλων τις δυο ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής θα κοντραριστούν με Βαλένθια εντός (ΣΕΦ 19.45 ΝS3) και Τούροφ στην Πολωνία (21.45 ΝΕΡΙΤ) αντίστοιχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Να σφραγίσει την πρόκριση

Στο Φάληρο οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην ισπανική ομάδα, με εφαλτήριο το ευρωπαϊκό αήττητο μέχρι στιγμής (5 - 0 νίκες), θέλουν να προσθέσουν ακόμη μια επιτυχία στο ενεργητικό τους. Μάλιστα αυτή (εάν επιτευχθεί) θα είναι και καθοριστικής σημασίας, αφού ουσιαστικά θα σφραγίσει από τώρα το εισιτήριο της πρόκρισης στο ΤΟΠ - 16. Από την άλλη οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού παίζουν σήμερα το τελευταίο χαρτί που έχουν για να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες πρόκρισης, αφού μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί χειρότεροι του αναμενόμενου και βρίσκονται ουραγοί του ομίλου, με μόλις μια νίκη. Αυτό το τελευταίο είναι που κάνει τον τεχνικό του Ολυμπιακού να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, καλώντας τους παίκτες του να μην παρασυρθούν από τη μέχρι τώρα εικόνα της Βαλένθια. Οπως είπε, η ισπανική ομάδα παραμένει ένα επικίνδυνο και αξιόλογο σύνολο με έμπειρους παίκτες, ενώ η προσθήκη του Σέρβου γκαρντ Νεμάνια Νέντοβιτς την ενισχύει σημαντικά. Για τον ίδιο, οι παίκτες του θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στα πλάνα της ομάδας. Στα αγωνιστικά για την ελληνική ομάδα παραμένουν τα προβλήματα των τραυματιών Λοτζέσκι, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, στους οποίους προστέθηκε και ο Κατσίβελης που τέθηκε εκτός για μια βδομάδα. Αντίθετα, Οθέλο Χάντερ και Τρεμέλ Ντάρντεν ξεπέρασαν τις μικροενοχλήσεις και τέθηκαν κανονικά στην αποστολή.

ΠΑΟ: Για το πρώτο... διπλό

Με το πρόβλημα να μην τον αφήνουν ήσυχο για μια ακόμη φορά, με τελευταίο περιστατικό τις στομαχικές διαταραχές του Φώτση που δεν ταξίδεψε με την αποστολή και είναι αμφίβολος, ο Παναθηναϊκός ψάχνει σήμερα στην Πολωνία την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στον όμιλο, αφού μέχρι τώρα στις υποχρεώσεις εκτός ΟΑΚΑ έχει δυο ήττες (από Μπάγερν και Μπαρτσελόνα). Για τους «πράσινους» το θετικό αποτέλεσμα θα τους κρατήσει στα ψηλά (2οι πίσω από τους αήττητους Καταλανούς) και θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης στο ΤΟΠ - 16. Αν και ουραγός του ομίλου η πολωνική ομάδα, το γεγονός ότι είχε βάλει αρκετά δύσκολα στους «πράσινους» στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (84 - 77 για την ελληνική ομάδα) κρατάει χαμηλά τον πήχη στην ομάδα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ντούσκο Ιβάνοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν καλύτερη εικόνα απ' ό,τι στον προηγούμενο αγώνα στη Βαρκελώνη, ενώ έκανε αναφορά στο γρήγορο παιχνίδι των αντιπάλων που τους δίνει το δικαίωμα να πάνε το σκορ ψηλά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ