Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Απελευθέρωση» της Ενέργειας είναι αντιλαϊκή στρατηγική ΕΕ - μονοπωλίων

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συγκέντρωση του Κόμματος στην Κοζάνη

  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να μάλωναν ποιος εκφράζει καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εφάρμοζαν όμως και οι δύο κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση, μετατρέποντας την Ενέργεια σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Σήμερα συγκυβερνούν, συνεχίζοντας στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, προωθώντας αποφασιστικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων του κλάδου.
  • Το αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ για την απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, όπως και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, δεν αμφισβητεί ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να βάλει τρικλοποδιές στο κίνημα.
  • Το ΚΚΕ παλεύει για άμεσα αιτήματα και στόχους, που αφορούν τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών σε φθηνή Ενέργεια και των εργαζομένων του κλάδου.
  • Μόνο ένας Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας, στο πλαίσιο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας που δεν υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής Ενέργειας υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός δρόμος για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ