Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΗΕ - ΕΛΛΑΔΑ - ΠΓΔΜ
Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στη Νέα Υόρκη

Χωρίς «κανένα καινούργιο στοιχείο» και χωρίς να αποφασιστεί ο ακριβής χρόνος συνέχισης των συνομιλιών έληξε η χτεσινή συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ του Μάθιου Νίμιτς, διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδ. Βασιλάκη και Β. Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση, ο Μ. Νίμιτς επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο ζήτημα». Επισήμανε επίσης ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τους «επόμενους μήνες», χωρίς αυτήν τη φορά να διευκρινίσει αν θα ξανακαλέσει τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη ή αν θα μεταβεί ο ίδιος στις δυο χώρες και πότε.

Τόνισε ότι χτες «δεν πετύχαμε καμία πρόοδο» και ότι «οι δυο πλευρές έχουν μια καλύτερη διαμορφωμένη ιδέα για το στόχο των συνομιλιών», προσθέτοντας επίσης ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία».

Από την πλευρά του, ο Αδ. Βασιλάκης δήλωσε ότι ο νέος αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες «ουσιαστικά επανέλαβε τις ίδιες σκέψεις τις οποίες έχουν τα Σκόπια και δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι το καινούργιο να σας πω». Εκτίμησε πάντως ότι «καινούργιες ιδέες θα υπάρξουν τον επόμενο χρόνο, τώρα σε ποιο μήνα θα το κάνει δεν ξέρουμε. Ισως στο μέλλον να βγει κάτι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ