Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα από 6 Επιτροπές Μεταναστών στη Γερμανία

«Οι αγώνες που δίνει το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα μάς γεμίζουν κουράγιο και αισιοδοξία για τις μάχες που έχουμε και εμείς μπροστά μας στη Γερμανία!». Αυτό σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι Επιτροπές Αγώνα Μεταναστών στη Γερμανία σε μήνυμά τους με το οποίο χαιρετίζουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο, την 1η Νοέμβρη. Την ίδια μέρα, οργανώνουν κινητοποιήσεις σε ελληνικά προξενεία στη Γερμανία, παίρνοντας και έμπρακτα θέση δίπλα στους χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους που θα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα.

Οι Επιτροπές Αγώνα Μεταναστών σε Ντίσελντορφ, Κολωνία, Μόναχο, Δρέσδη, Βερολίνο, Στουτγάρδη αναφέρουν:

«Εμείς, μετανάστριες και μετανάστες που ζούμε και εργαζόμαστε στην Γερμανία, που αναγκαστήκαμε από τη φτώχεια και την ανεργία να έρθουμε σε μια ξένη χώρα χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μαζί με πάνω από 900 συνδικάτα και μαζικούς φορείς στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους αγώνες του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα!

Ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η εξαθλίωση που έφεραν τα μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα όλη την προηγούμενη περίοδο. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει η νέα επίθεση που ετοιμάζουν απέναντί μας. Είναι ακριβώς αυτά που μας ανάγκασαν στη μετανάστευση!

Είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που έχει δημιουργήσει 3,5 εκατομμύρια ανέργους, 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενους σε mini job, τη σύγχρονη δουλεμπορία της επινοικιαζόμενης εργασίας, που έχει κάνει την παιδεία και την υγεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Οι αγώνες που δίνει το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα μάς γεμίζουν κουράγιο και αισιοδοξία για τις μάχες που έχουμε και εμείς μπροστά μας στη Γερμανία!

Σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη διοργανώνουμε και εμείς στη Γερμανία κινητοποιήσεις με τα αιτήματα του αγώνα μας στα ελληνικά προξενεία του Μονάχου, του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ και της Στουτγάρδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ